Медведев: Слобода не може да чека

Руски предсједник Дмитриј Медведев изјавио је на конференцији „Велике реформе и модернизација Русије” у Санкт-Петербургу да је циљ развоја Русије слобода за све, да се нација не може држати „притегнутом”, као и да је држава инструмент, а не циљ развоја. „Не може се слобода одлагати за после и не треба се бојати слободног човека, који […]

четвртак, март 3, 2011 / 18:21

Руски предсједник Дмитриј Медведев изјавио је на конференцији „Велике реформе и модернизација Русије” у Санкт-Петербургу да је циљ развоја Русије слобода за све, да се нација не може држати „притегнутом”, као и да је држава инструмент, а не циљ развоја.

„Не може се слобода одлагати за после и не треба се бојати слободног човека, који ће на неки неодговарајући начин располагати својом слободом”, рекао је Медведев, а пренiо је Итар-Тас.

Према ријечима руског предсједника, „превише сурови системи и вишак контролора не води ка побједи доброг и побједи корупције, већ њеном јачању, не повећању квалитета управе, већ ка деградацији у владању, зато је крајње важно дати друштву могућност за самоорганизовање”.

„Непријатељи слободног развоја и даље ће бити нетрпељивост, екстремизам и њихов крајњи израз – тероризам”, рекао је Медведев и додао да се тероризам као „огроман проблем” за Русију појавио истовремено са великим реформама.

Према његовим ријечима, само укључивање читавог друштва у процес обнове има исправан и позитиван ефекат и шансу на успијех.

„Нација је жив организам, а не машина за репродукцију владајућих идеја”, рекао је Медведев и додао да су модернизација и напредак увек усмјерени на ширење простора слободе у друштву, у међународним односима, у свакодневном животу.

„Неки сматрају да је трагична историја наше земље у 20. веку била последица успијешног вакцинисања слободе, да су били у праву скептици који су велике реформе сматрали непримјењивим на народ Русије. Ја се придржавам другачије позиције”, рекао је предсједник Русије. 0 КОМЕНТАРА

  1. Još samo da Dmitrij sredi onog KGB agenta i da ga skapira onih stotinjak miliona Rusa koji svršavaju na kolektivizam. Medvedev mi je oduvijek bio simpatičan, prvi ruski državnik kojem je uzor Džeferson, a ne Ivan Grozni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *