Јапанци представили мобител у облику људског тијела

Јапански истраживачки центра представио је данас прототип мобилног телефона у облику минијатурног људског бића, "револуционарни медиј" за бољи осјећај присуства саговорника. Овај телефон, који личи на лутку са главом, испруженим рукама и ногама, нешто је мало већи од обичног мобилног телефона. Пресвучен материјалом који пружа осјећај додира коже, овај телефон требало би да визуелним путем […]

четвртак, март 3, 2011 / 19:33

Јапански истраживачки центра представио је данас прототип мобилног телефона у облику минијатурног људског бића, "револуционарни медиј" за бољи осјећај присуства саговорника.

Овај телефон, који личи на лутку са главом, испруженим рукама и ногама, нешто је мало већи од обичног мобилног телефона.

Пресвучен материјалом који пружа осјећај додира коже, овај телефон требало би да визуелним путем /бојом и анимацијом/ и путем додира, допринесе бољем осјећају присуства саговорника у комуникацији.

Уз ову минијатурну репродукцију лице са којим разговарате постаје готово опипљиво.

Можемо очекивати да ће ускоро на глави телефона приликом позива бити приказан лик саговорника.

"Мобилни телефони се веома брзо развијају и сада се производе са изузетним софтвером и интерфејсом", напомиње Институт за напредна телекомуникацијска истраживања (АТР).

Институт напомиње да такви телефони омогућавају присуство саговорника једино путем његовог гласа.

Прототип овог новог телефона нема тастере, јер је циљ да се користе гласовна упутства, свјетлосне површине и површине осјетљиве на додир или препознавање слике.

На први поглед јасно је да се ради о представљању новог вида комуникације који има за циљ да побољшање осјећаја присуства људи што би могло да допринесе промјени начина на који живимо, као што је употреба интернета и мобилних телефона.

Један од креатора овог прототипа је јапански стручњак за андроиде Хироши Ишигуро, професор на Универзитету у Осаки који је направио сопственог робота као и више других хуманоидних робота.Оставите одговор