Пандуревићка: Ако је НАТО документ тако добар, зашто га кријете од народа иза седам брава?!

"Српска демократска странка тражи од српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да институције и јавност упозна са фамозним "Планом реформи у БиХ" и то прије слања у Брисел. Дајте да видимо тај документ, да видимо је ли истина оно што говоре Комшић, Џаферовић, Звиздић и западни амбасадори , а то је да су "НАТО интеграције одблокиране", или сви они лажу а Додик говори истину! ", изјавила је Александра Пандуревић, члан Главног одбора СДС.

петак, новембар 22, 2019 / 08:38

"Ако данас не реагујемо и не зауставимо ову издају, за три године ћемо на Дрини имати НАТО границу. Активација МАП-а ће врло брзо услиједити, а како се Додик показао врло коперативним и нагодним, наравно да ће НАТО пожурити да заокружи свој простор и врло брзо нам упутити и позив за чланство како би га Додик прихватио до краја мандата", истиче Пандуревићева.

Додик је, каже она, до јуче увјеравао да је страно мјешање недопустиво, да су странци, посебно НАТО и Американци недобронамјерни према Републици Српској, а онда ти странци напишу документ који он потпише и чува у сефу, кријући га од народа и институција.

" Зар није срамота да страни амбасадори знају шта је потписано, али институције и народ не смију да знају? Да ли су три министарске позиције и скидање са америчке црне листе једини разлози за Додиков салто мортале или их има још, брзо ћемо видјети. Капитулирао је, издао интересе Републике Српске и бираче који су му повјерење дали на платформи војне неутралности и анатемисању НАТО савеза као неког ко је српски народ бомбардовао осиромашеним уранијумом, па сада нека буде храбар и покаже шта је потписао", наглашава Пандуревићева.

Зашто сада, пита она, Додик не распише референдум о овом документу јер он јесте витални национални интерес српског народа!?

"Хајде да видимо шта ће сада рећи народ, да ли да се шаље или не шаље у Брисел тај НАТО документ чуван иза седам брава? Ако је тамо све добро, у интересу Републике Српске и неће бити активације МАП, онда Додик нема ниједан разлог да крије документ. Ако је у пакету надиграо је НАТО и све бошњачке партије, први ћемо му честитати", истиче Александра Пандуревић.

Информације СДС-а, тврди она, говоре да се Додик чак одрекао референдума о уласку у НАТО.

"У том документу је, према оном што ми знамо, наведено да ‘нижи нивои власти неће одлучивати о питањима НАТО интеграција, него ће то радити институције БиХ’. Шта то значи? То значи да би референдум требало да распише Парламент БиХ или нека друга институција на нивоу БиХ, и да је само он валидан. БиХ нема Закон о референдуму, а да га и донесе, зна се шта би био збир на територији цијеле БиХ. Исти као и онај на референдуму 1.марта 1992.", каже Пандуревићева.

Додик је, закључује, "затворио двадесетогодишњи циклус и вратио се на позиције своје политике из 1998.године када су му НАТО тенкови били савезници".

"С њима је почео, с њима ће и завршити!", категорична је Пандуревићева.

                                                           Сектор за 
                                                        политику и медије 
                                                             СДС                                          


24 КОМЕНТАРА

 1. Ово што је потписано и послато у Брисел, вратити се неће, таман да сутра из неких разлога СДА одради Тегелтију(читај Додика), не би им било први пут да одраде „Србе“ у Сарајеву, напротив, раде то у континуитету задње двије деценије, до душе некад више, некад мање успјешно, али увијек бар мало успјешно, зар не?

  Као човјек који је доказано национално одговоран, а води партију којој у програму стоји да смо за демилитаризацију, што је и логично за хумане зелене, ипак морам да кажем како вријеме које је пред нама нуди позитивна рјешења за Републику Српску.

  Бојим се да овај усвојени АНП- или програм реформи БиХ неће бити тема која ће донијети Додику и његовим сателитима етикету издајника, све да би се на основу тога опозиција могла уздати у побједу над политиком, коју ЗЕЛЕНИ сматрају стратешки национално неодговорном, а у пракси кроз управљање владом Српске задњих 14 година више него погубном по опстанак Републике Српске, тачка.

  1. Nikola dragi, potpisano jeste ali nije usvojeno na Savjetu ministara i Skupstini.

   POGOTOVU NIJE JOŠ NIŠTA POSLATO U BRISEL.

   Ti si izgleda utonuo u zimski san a da prava zima još nije ni došla.

   Dokumnt nije poslat, a pošto njegovo potpisivanje (koje se desilo) i slanje (koje bi se moglo desiti) još nije gotova stvar, aktiviraj svoje ZELENE da se to spriječi.

   Kako ? Ne znam, nisam političar.

   Sada imaš dugi pas (loptu), pa trči, Jarane.

   Izdadoše nas Nikola a ti im se nudiš u kontinuitetu za koaliciju.

   Izgleda da ti je, bar po tom pitanju, konačno došlo iz dupeta u glavu.

 2. Гђа Пандуревић вјерује „…Комшићу, Џаферовићу, Звиздићу и западним амбасадорима.“ Њима вјерује на ријеч.

  Гђа Пандуревић док овима које је набројала све вјерује, очигледно ништа не вјерује руском амбасадору.

  Толико о гђи Пандуревић.

 3. Што се ти сикираш што ја мислим својом главом, очигледно је да ова глава не цвика као друге српске политичке главе, зато ова глава смије написати оно што мисли, без да се боји домаће јавности, или странаца, тачка.

  1. Šta je, krivo ti što sam te provalio. Pišeš pod najmanje 5-6 nikova. A administrator zna čije je to maslo, odnosno da li je moje. Nisam ovdje da ti se pravdam. Pero Botoviću. Horozu

  2. Provalio sam te po stilu. Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Samo, nemoj mi Nikolu dirati. Nisi prema njemu korektan.
   Hoćemo li formirati SM. Hoće li Tegeltija biti izabran. Ko će biti naši ministri u SM. ja se sada povlačim i imaću više vremena da vas „razvlačim“. Ne samo na Twitter-u, i ne samo na Frontalu.

 4. Šta se Simo đališ na software. čim s skonto nedostatke oglasio si se na nekoliko različitih nikova. Pored onih što si koristio ranije. Ulovio u mutnom. Iskoristio šansu.
  Na kraju, možda je administrator svjesno to prekomponovao i promijenio. kao RTVBN, Capital, itd.
  Pošto nema nikakve razlike da li ti pisao kao boccaccio, Joe, Re Krormak, Simo, i tome još dodao neke. Hajde reci, koja je tu razlika osim što je ovo sada daleko jednostavnije i privućiće Frontalu više posjetioca i čitalaca. A to je valjd ai osnovni cilj.
  Vidiš, da kasniš u reakcijama. samo što si se ti, o još neki, ovdje odomaćili i ugnijezdili i balegate k’o da je Frontal vaš.
  A šta ako je Frontal ovim htio upravo da vas se riješi, da vas neutrališe. Zagadili ste previše prostor.
  Balegate bez argumenata, najčešće.

  1. Ko hoće i ima interes da se oglasi punim imenom i prezimenom, kao naš dobri i predobri Nikola, on jednostavno stavi svoje pravo ime i prezime (Apostrof, itd.) ili stavi do znanja tačno o kome se radi.
   Ti Simo očigledno ne smiješ jer bi se onda otkrilo da si režimski bot, a ja neću i ne smijem jer bi se otkrilo da sam visoki politilki funkcioner koji će, na tvoju žalost i žalost još nekih (koji su manjina) ostati i dalje da obavlja svoju funkciju. A nisam plaćen narodnim parama, niti me bilo ko (osim mene samog) finansira.
   Da, i to je moguće, Simo Horozu&CO.
   S druge strane, Frontal treba da nas mazi i pazi, jer mu, htio to neko priznati ili ne, povećavamo gledanost. Pardon, čitanost.
   JBG narod voli hljeba i igara i odgovara mu kad se ljudi pljuju. na žalost.

 5. Нема проблема кад неко копира ник, текст или било шта друго у анонимној сфери. Фри Комон Лајсенс

  Лично се не љутим ни кад ми копирају ауторизован текст. Једино што је беззе за копирера, јер је све на нету и види се из авиона одакле је узето.

  Што рече један велики аутор:

  За добрим коњем прашина се диже,
  Још једна цигарета,
  Пре спавања.

Оставите одговор