04:54 Уставносудска превара стољећа: Неуставно преузимање легислативне функције од стране Уставног суда БиХ (4)21:24 Норвешка планира изградити тунел за бродове вриједан 325 милиона долара21:21 ЕУ и САД суспендовали царине на четири мјесеца17:40 Вања Ђурић: Осмомартовски уранак - Је л' ово нама наша борба дала?13:34 Неко је ракетирао турске положаје у Сирији, сумња се на руске посреднике13:23 Заузети тестери: У оба ентитета државне заједнице нема ниједног лабораторијски потврђеног случаја грипе13:11 Фирма покушала експеримент – свима дала исту плату: Није се добро завршило13:06 Само се у БЛ право из СДП иде у власт: Ивана Марић на мети Сарајстана13:05 Либор излази из употребе, банке морају пронаћи алтернативу11:59 Милан Благојевић: Не бојим се санкција ОХР, а за цивилизацијске и правне вриједности које браним, спреман сам дати и живот

Пандуревић: Договорити заједнички наступ у Братунцу

Предсједници СНСД-а Милорад Додик и СДС-а Младен Босић требали би договорити споразум о заједничком наступу на локалним изборима у општини Братунац, како би се спријечило да због "уситњености" српског бирачког тијела за начелника буде изабран кандидат СДА Рефик Бегић, изјавила је данас Срни члан Главног одбора СДС-а Александра Пандуревић. Пандуревићева је нагласила да су данас […]

петак, 31 августа, 2012 / 18:13

Предсједници СНСД-а Милорад Додик и СДС-а Младен Босић требали би договорити споразум о заједничком наступу на локалним изборима у општини Братунац, како би се спријечило да због "уситњености" српског бирачког тијела за начелника буде изабран кандидат СДА Рефик Бегић, изјавила је данас Срни члан Главног одбора СДС-а Александра Пандуревић.

Пандуревићева је нагласила да су данас на иницијативу Општинског одбора ДНС-а у Братунцу одржани међустраначки разговори ДНС-а, СДС-а и СНСД-а о заједничком кандидату за начелника општине али да, нажалост, није постигнут никакав договор.

"Због чињенице да ово више није локални проблем, у СДС-у сматрамо да би предсједници Додик и Босић требали да направе споразум о заједничком наступу у Братунцу. Општински одбор СДС-а Братунац је спреман бланко да прихвати што договоре предсједници СНСД-а и СДС-а", додала је Пандуревићева.

На изборе за начелника Братунца у октобру изаћи ће пет српских кандидата Миладин Јовановић /СНСД/, Недељко Млађеновић /СДС/, Сњежана Стојановић /ПДП/, Драго Радовић /ДП/ и Божо Момчиловић /ДНС/, као и заједнички кандидат СДА и Странке за БиХ Рефик Бегић.

На изборима 2008. године Млађеновић је имао око 2.000 гласова више од Бегића, али су тада на изборима била још три српска кандидата и један бошњачки.

Према посљедњим процјенама, у Братунцу ће на изборима моћи да гласа око 5.400 Бошњака који ће имати само једног кандидата, док ће 12.600 Срба бирати између пет кандидата.Оставите одговор