Пакистан: Беспилотна летјелица убила осморо

Америчка беспилотна летјелица усмртила је најмање осморо људи у Пакистану, саопштили су локални званичници. Беспилотна летјелица је испалила два пројектила на једно возило у Сјеверном Вазиристану које се кретало ка граници са Авганистаном. „Најмање четири беспилотне летјелице још увијек надлијеће ову област”, изјавио је један званичник који није желио бити именован. Ово је трећи овакав […]

четвртак, мај 12, 2011 / 14:06

Америчка беспилотна летјелица усмртила је најмање осморо људи у Пакистану, саопштили су локални званичници.

Беспилотна летјелица је испалила два пројектила на једно возило у Сјеверном Вазиристану које се кретало ка граници са Авганистаном.

„Најмање четири беспилотне летјелице још увијек надлијеће ову област”, изјавио је један званичник који није желио бити именован.

Ово је трећи овакав напад од када су америчке снаге 2. маја пронашле и убиле у Пакистану лидера терористичке организације Ал Kаида, Осаму бин Ладена.

Од тада су се затегли односи између САД и Пакистана јер Америка сумња да је Пакистан знао гдје се крије Бин Ладен, док Исламабад сматра да је читава операција хватања Бин Ладена кршење суверености ове земље, подсјећа Ројтерс.Оставите одговор