Паданија европски првак непризнатих земаља

Побједом над сјеверним Кипром након извођења удараца са једанаест метара, селекција Паданије освојила је Европско првенство за репрезентације ван ФИФА.

субота, јун 10, 2017 / 22:50

Италијани су са домаћином "сепаратистичког првенства” у регуларном дијелу утакмице одиграли 1:1, а након пенала било је 3:2. Треће мјесто освојили су Мађари из Секеља, како називају подручје у Румунији, који су савладали "свјетског првака” Абхазију.

На првенству је учествовало осам екипа подијељених у двије групе. До полуфинала нису дошли Јужна Осетија, оство Ман, Карпатаља и Фелвидек (Мађари из Закрапатја и Словачке).

Организацију Конифа чине фудбалски савези сепаратистичких територија (Нагорно Карабах, Ирачки Курдистан…), географских области, као и народа који немају своје државе (Тамили из Шри Ланке, Роми, Јапански Корејци..), а с њима у друштву су неке међународно признате државе попут Монака и Тувалуа, које нису дио ФИФА. Основана је 2013. године, КОНИФА се смјестила у шведски град Лулеу, а предводи је Норвежанин Пер-Андерс Блинд.Оставите одговор