Абхазија освојила сепаратистички свјетски куп

Абхазија је освојила свјетско првенство непризнатих земаља и народа без држава, које је у организацији Конифа одржано у њиховој земљи.

понедељак, јун 6, 2016 / 16:00

Абхазија је освојила свјетско првенство непризнатих земаља и народа без држава, које је у организацији Конифа одржано у њиховој земљи.

Абхази су у финалу савладали Пенџаб, након извођења једанаестераца, док је након игре било 1:1. Домаћин је два пута био отписан. Прво је Пенџаб повео 57., и тако је остало све до изједначења у 88. минуту. Други пут у извођењу пенала, када су након два промашаја били у заостатку од 3:1. Гомлан домаћина је одбранио први шут за побједу Пенџаба, а даље је све ишло на воденицу домаћина.

Након поједоносног једанаестерца на препуном стадиону у Сухумију проломило се одушевљења, гледаоци су ушли на терен и славили са својим играчима, а весело је било и приликом додјеле пехара.

Треће мјесто освојио је Сјеверни Кипар, који је побиједио Паданију (сјевер Италије) са 2:0. Турци су постигли гол на почетку другог полувремена, а онда запечатили побједу пред крај утакмице.

Абхазија је скренула пажњу на себе организацијом такмичења, јер су еминентни свјетски медији извјештавали о овом догађају, осврћући се и на посљедице грузијске агресије из 2008, чије последице су видљиве и данас.

КРАТАК ИСТОРИЈАТ ФУДБАЛСКИХ ТАКМИЧЕЊА ИЗВАН ФИФА

ПОЧИЊЕ СЕПАРАТИСТИЧКО СВЈЕТСКО ПРВЕНСТВО У ФУДБАЛУ1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *