Освештање капеле у касарни Козара

Његово преосвештенство владика зворничко-тузлански Василије освештаће сутра у бањолучкој касарни "Козара" војну капелу посвећену мученицима Јасеновцима, намијењену за потребе припадника Оружаних снага БиХ, потврдио је данас Срни предсједник Одбора за освештање Радован Илић. Илић је нагласио да је за капелу обезбијеђен адекватан простор, у складу са православном традицијом и обичајима, те свештеничка канцеларија, гдје ће […]

среда, април 27, 2011 / 22:14

Његово преосвештенство владика зворничко-тузлански Василије освештаће сутра у бањолучкој касарни "Козара" војну капелу посвећену мученицима Јасеновцима, намијењену за потребе припадника Оружаних снага БиХ, потврдио је данас Срни предсједник Одбора за освештање Радован Илић.

Илић је нагласио да је за капелу обезбијеђен адекватан простор, у складу са православном традицијом и обичајима, те свештеничка канцеларија, гдје ће бити омогућено професионалним војницима да присуствују богослужењима и обављају друге вјерске потребе.

Обред ће обавити владика Василије, уз саслужење три војна свештеника формацијски распоређена на свештеничке дужности у једницима стационираним у касарни, додао је Илић.

Владику Василија је Српска православна црква одредила да води бригу о вјерским потребама припадника Оружаних снага православне вјероисповијести.

У 9.30 часова биће освештана капела и одржана литургија, а изјаве за медије предвиђене су у 11.00 часова, најављено је из Министарства одбране.Оставите одговор