Ватерполисти Партизана славили у Дубровнику

Партизан је пуним сјајем заблистао у Дубровнику, у петом колу четвртфинала Евролиге. Наш шампион је урадио оно што највећим европским клубовима ретко полази за руком. Потопио је Југ у Дубровнику, а против себе имао је одличног ривала, ватрену атмосферу, а повремено и арбитре. Био је најбољи кад је било најтеже, а овим тријумфом обезбедио прво […]

среда, 27 априла, 2011 / 22:33

Партизан је пуним сјајем заблистао у Дубровнику, у петом колу четвртфинала Евролиге.

Наш шампион је урадио оно што највећим европским клубовима ретко полази за руком. Потопио је Југ у Дубровнику, а против себе имао је одличног ривала, ватрену атмосферу, а повремено и арбитре.

Био је најбољи кад је било најтеже, а овим тријумфом обезбедио прво место у групи, а Југ мора да чека последње коло да извади визу за фајнал–фор.

Партизан је преломио утакмицу кад је било најтеже. На почетку другог полувремена Бушље је изједначио резултат на 5:5, Радовић вратио Партизан у вођство (6:5), а онда су почеле муке Београђана са сумњивим судијским одлукама.

Најпре је у борби испред свог гола центар Душко Пијетловић искључен са правом замене. Тог играча више Југ је искористио за 6:6, а непун минут касније зог приговора црвени картон добио је и Игор Милановић. Али ни та дешавања нису избацила црно–беле из такта, шта више наљутили су се, добили крила.

Одмах после искључења тренера Ћук је повисио на 7:6, Обрадовић био прецизан за 7:7, а онда креће Партизанова фантастична серија. Највише су се истакли најстарији.

Капитен Владимир Вујасиновић, који је пружио маестралну партију, је везао два гола, а два минута пре краја ове деонице Теодорос Хаџитеодору је одвео Партизан на великих 10:7. Навијачи су се смирили, подршка домаћим играчима је била све тиша, а црно–белима је преостало да у последњих осам минута заврше посао.

Домаћи су смањили на 11:9. Када је Прлаиновић на 3,41 искористио играча више црно–бели су поново отишли на плус три (12:9) и све је практично било готово. Тачку је својим петим, а Партизановим 13. голом ставио Владимир Вујасиновић 13:10.

Милановић на мети хулигана

Пошто је у трећој четвртини искључен због бацања флашице са водом, тренер Партизана Игор Милановић се, по прописима, попео на трибине. Око њега се одмах скупила групица навијача, са, наравно, увредљивим порукама и заглушујућим сиренама.

После неколико минута појавила са су тројица–четворица полицајаца и направила мини кордон.

А са друге стране базена, где су смештени Југови најватренији навијачи зачуле су се громогласне увредљиве поруке „Цигани, цигани“.

Иначе, најупадљивији транспарент најватренијих симпатизера домаћих био је: "Генерали чекамо вас" упућена официрима хрватске војске осуђеним за ратне злочине.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор