Она није жута: Михајловићева открила свој амерички положај, напала Рогозина

Потпредсједница владе Зорана Михајловић поручила је замјенику руског премијера Дмитрију Рогозину "да треба да води рачуна о својој држави". Рогозин је упозорио Србију да би једног дана могло да јој се деси исто што и Њемачкој током новогодишње ноћи, кад су мигранти нападали жене у Келну. "Да ли Србији може да се догоди сценарио на […]

среда, јануар 13, 2016 / 11:03

Потпредсједница владе Зорана Михајловић поручила је замјенику руског премијера Дмитрију Рогозину "да треба да води рачуна о својој држави".

Рогозин је упозорио Србију да би једног дана могло да јој се деси исто што и Њемачкој током новогодишње ноћи, кад су мигранти нападали жене у Келну.

"Да ли Србији може да се догоди сценарио на који Рогозин подсјећа или прогнозира? Мислим да он треба да води рачуна о својој држави, а ми ћемо о нашој", рекла је Михајловић.

На питање да коментарише Рогозинов састанак са лидером радикала Војиславом Шешељем, Михајловић је рекла да је у Србији свако слободан да "иде у посјете где год жели и код кога год жели".

"Што се тиче Шешељеве политике, мислим да никога у Србији не треба подсјећати каква је она, односно да је то политика сукоба, назадовања и противљења ЕУ и политика против уређеног система, што је супротно политици коју води влада и политици за коју се залаже СНС", рекла је Михајловић.

Она је рекла да се влада залаже прије свега за Србију и да пут ка Европској унији није због саме ЕУ, већ због достизања европских и свјетских стандарда.

"Лијепо је добити грађевинску дозволу за 28 дана као и електронску грађевинску дозволу", додала је она.

Потпредсједница Владе је додала да су Србији важни политички и економски односи са Руском Федерацијом, а нарочито у њеном ресору, што се прије свега односи на реализацију руског кредита за модернизацију српске жељезнице и реализацију потписаног меморандума за изградњу новог диспечарског центра за модерне пруге и возове које ће Србија имати.Оставите одговор