Олакшице за кредитно задужене у Хипо банци

Хипо Алпе Адриа банка понудиће од 1. новембра својим клијентима додатне олакшице и нове могућности како би што лакше пребродили овај кризни период. "Тим Хипо Алпе Адриа банке интензивно је радио у протеклом периоду са циљем изналажења најбољег пута до изласка из терета превисоких рата за своје клијенте, истичући да ће и даље остати у […]

четвртак, август 25, 2011 / 21:09

Хипо Алпе Адриа банка понудиће од 1. новембра својим клијентима додатне олакшице и нове могућности како би што лакше пребродили овај кризни период.

"Тим Хипо Алпе Адриа банке интензивно је радио у протеклом периоду са циљем изналажења најбољег пута до изласка из терета превисоких рата за своје клијенте, истичући да ће и даље остати у понуди могућност конверзије са валутном клаузулом евро са или без пролонгирања рока отплате" – саопштено је из ове банке.

У саопштењу се наводи да је могуће и одгађање плаћања дуговања са или без пролонгирања, а одгађање рока отплате као таква опција може да се користи самостално, истичући да је једна од опција банке и могућност пријевременог плаћања дуга у цијелости или једног његовог дијела.

Нова акција под именом "Балон", која ће трајати три године, биће доступна становништву, а сам концепт подразумијева добро промишљен начин плаћања рата кредита уз фиксиран курс швајцарског франка.

"Хипо банка у БиХ ће се свим клијентима обратити дописом и омогућити свим заинтересованима за `Балон` опцију потписивање анекса уговора до краја 2011. године. Реализација свим потписницима анекса биће извршена од 1. октобра", прецизира се у саопштењу.

Из банке истичу да ће акција "Балон" клијентима омогућити да преостали износ кредита обрачунају по фиксном курсу од 1,5678 КМ у односу на швајцарски франак, што у пракси значи да ће мјесечни ануитет клијенти исплаћивати у износу који су плаћали до 31. децембра 2010. године.

Након истека уговора о прихватању услова "Балон" акције, банка ће предложити начин исплате разлике настале између износа кредита по фиксном "Балон" курсу и курса франка на дан потписивања уколико разлика буде постојала.

Посебна погодност за све клијенте банке који имају стамбени кредит у швајцарским францима јесте додатно смањење камате за један одсто у периоду трајања "Балон" акције.

Вијести које долазе из региона, али и цијеле Европе, указују на проблем у вези са кредитном линијом у швајцарским францима.

"Када су банке 2007. године у своју понуду увеле ову кредитну линију била је најповољнија на тржишту, корисници банкарских услуга су је радо користили и у том периоду ова кредитна средства остварила су велики привредни подстицај те позитивно утицала на отварање нових радних мјеста", наводи се у саопштењу.

У овој банци наводе да је раст франка, посебно у протеклим мјесецима, изазвао сличне проблеме свим клијентима који су реализовали кредите у овој валути.Оставите одговор