Окопавање палестинско-израелског рата: Борељ у Бејруту

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Жозеп Борељ допутоваће данас у тродневну посјету Бејруту, како би са либанским званичницима разговарао о ситуацији на југу Либана и у Појасу Газе, саопштила је Делегација ЕУ у Либану.

недеља, јануар 7, 2024 / 11:10

У саопштењу се наводи да ће се Борељ састати са предсједавајућим Парламента Либана Набихом Беријем, премијером Наџибом Микатијем, министром за спољне послове и питања имиграната Абдулахом Боуом Хабибом, командантом Оружаних снага Либана Џозефом Ауном и шефом мисије и командантом привремених снага УН у Либану генералом Аролдом Лазаром.

"Мисија ће бити прилика да се разговара о свим аспектима ситуације у вези са Газом, укључујући њен утицај на регион, нарочито на стање на израелско-либанској граници", наглашено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да ће Борељ поново истаћи потребу за већим дипломатским напорима са регионалним лидерима, ради стварања услова да се успостави праведан и трајан мир између Израела и Палестинаца, као и у цијелом том регионуОставите одговор