Одржана Мајкрософт Линк онлајн конференција

Microsoft БиХ, уз помоћ својих партнера Логософт и Ланако данас је одржао Мајкрософт Лајнк онлајн конференцију за високошколске установе. Конференција је одржана у два града и на пет локација: Сарајево Школа науке и технологије, Машинском факултету Универзитета у Сарајеву, Мајкрософт БиХ уредском простору, Електротехничком факултету универзитета у Бањој Луци и Аперион Универзитету у Бањој Луци. […]

петак, март 21, 2014 / 14:40

Microsoft БиХ, уз помоћ својих партнера Логософт и Ланако данас је одржао Мајкрософт Лајнк онлајн конференцију за високошколске установе.

Конференција је одржана у два града и на пет локација: Сарајево Школа науке и технологије, Машинском факултету Универзитета у Сарајеву, Мајкрософт БиХ уредском простору, Електротехничком факултету универзитета у Бањој Луци и Аперион Универзитету у Бањој Луци.

Анида Јусуфовић, из Мајкрософта БиХ, у уводном обраћању је истакла:
„Трајно опредјељење Мајкрософта БиХ је партнерски однос с локалним органима власти и локалном заједницом у промоцији економије знања и даљем развоју ИТ индустрије, те је стога и пружање потребне подршке настави високошколским установама кроз кориштење најновијих технологија саставни дио поменутог опредјељења.“

Студенти на високошколским установама поред неопходног теоријског знања требају стицати и потребан ниво практичних вјештина, потребних у индустрији, како би се локална економија лагано усмјерила у правцу да постане економија знања. Истовремено институције имају могућност кориштења најновијих технологија како би унаприједиле и своје интерне процесе.

„Циљ данашње онлајн конференције је упознавање образовних установа у БиХ са новим технологијама које се већ користе у образовању и које пружају ново искуство у комуникацији и колаборацији. Данас смо успјели показати да је у данашње вријеме за комуникацију довољан свега један клик или додир ма гдје се налазили уз помоћ Мајкрософт Линкa који је објединио рјешења за аудио и видео конференцијске позиве, састанке више корисника, те тренутно дописивање,“ изјавио је Дамир Диздаревић, руководилац Логософт едукацијског центра.

У наставку конференције, уз предаваче из Мајкрософт БиХ, учесници су имали прилику да виде и презентације о Линк имплементацији од стране представника СССТ и Аперион Универзитета, који већ користе Мајкрософт Линк у сврху побољшања наставе у својим образовним установама.

„Организацијом догађаја ове врсте желимо подијелити наше знање са високошколским установама које су задужене за образовање кадрова спремних да се придруже модерном начину пословања по завршетку школовања. Microsoft Lync омогућава жељени развој практичних вјештина студената, увезивање и сарадњу унутар факултета, али и са колегама са других универзитета, те представницима пословне заједнице,“ изјавила је Нина Кременовић.Оставите одговор