ОДМЕТНИК ЏОЗИ ВЕЈЛС (THE OUTLAW JOSSIE WALES)

Интересантан, друшвени и самопромоцијски урадак, пљуцкавог Клинта Иствуда. Јужњачком фармеру, разбојници силују и убијају жену. И сина. Придружује се јужњачкој милицији и ратује. Кад их поразе, он се не предаје. Креће бјегунско путовање. Борба с бијесом прошлости, и рекапитулиација историје САД. Покупи старог Чирокија, којег су у Вашингтону нафатали на фору, да му сународници "само […]

четвртак, април 7, 2011 / 07:24

Интересантан, друшвени и самопромоцијски урадак, пљуцкавог Клинта Иствуда. Јужњачком фармеру, разбојници силују и убијају жену. И сина. Придружује се јужњачкој милицији и ратује. Кад их поразе, он се не предаје. Креће бјегунско путовање.

Борба с бијесом прошлости, и рекапитулиација историје САД. Покупи старог Чирокија, којег су у Вашингтону нафатали на фору, да му сународници "само устрају". Воде и симпатичног пса Жућу, којег Клинт непрестано пљује ижвакотинама духана. И не само њега. Пљује све. Бубе, људе, лешеве, а поготово храче прије но што ће почети пуцачина.

Таман налазе фино мјесташце за живот, а Команчи под вођством Десет Медвједа, хоће да их истјерају са своје земље. (О да, филм траје…) Онда Џози иде у дипломатску мисију, која се успјешно завршава. Дирљиво патетичним говором, да људи могу живјети у миру и разумијевању.

Сличне вјероватно држи и на политичким скуповима личности, које подржава у трци за Сенат. Кључни аргумент је: Живјети је изазов, а умријети лако.

Класични каубојац, са лијепим призорима природе, и хуманим порукама. О чојству, јунаштву, правди и слободи.

(Редитељ: Клинт Иствуд; Улоге: Клинт Иствуд, Чиф Дан Горџ, Сондра Локе)Оставите одговор