Oдгођен повратак астроанута са МСС

Повратак троје астронаута са Међународне свемирске станице (МСС) на Земљу одгођен је данас због проблема на систему за пристајање на орбитални објекат, саопштила је контрола мисије. Руси Александер Скворцов и Михаил Корњијенко, те Американка Трејси Колдвел Дајсон ушли су у капсулу сојуз ради поласка на пут кући, али се хватаљке на систему за пристајање нису […]

петак, септембар 24, 2010 / 11:21

Повратак троје астронаута са Међународне свемирске станице (МСС) на Земљу одгођен је данас због проблема на систему за пристајање на орбитални објекат, саопштила је контрола мисије.

Руси Александер Скворцов и Михаил Корњијенко, те Американка Трејси Колдвел Дајсон ушли су у капсулу сојуз ради поласка на пут кући, али се хватаљке на систему за пристајање нису отвориле, изјавио је портпарол руске контроле мисије.

Повратак и спуштање на Земљу одгођени су за сутра, рекао је шеф руске агенције за истраживање свемира Анатолиј Преминов.

"Не видим технички проблем на станици или било гдје другдје који би могао да угрози посаду", изјавио је Преминов.

Троје астронаута стигли су на МСС 4. априла заједничким летом на сојузу ТМА-18, који ће бити искориштен и за њихов повратак на Земљу.

На орбиталној станици тренутно још бораве руски космонаут Фјодор Јурчикин и астронаути америчке Насе Даг Вилок и Шенон Вокер.Оставите одговор