08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Од брата Трампа: Косово* и Израел успостављају дипломатске односе

Министарство иностраних послова и дијаспоре нарко-НАТО парадржаве на територији јужне покрајине Србије, најавило је да Косово* и Израел успостављају дипломатске односе у понедељак, 1. фебруара.

недеља, 31 јануара, 2021 / 19:09

У саопштењу тзв. МИПД наводи се да Косово* улази у нову историјску фазу са Израелом и тиме јача међународни државни субјективитет Косова*, преноси Анадолија.

"У понедељак, 1. фебруара, свечаном виртуелном церемонијом биће потписана формализација дипломатских односа између Косова* и Израела. Званично потписивање дипломатских односа обавиће министар иностраних послова и дијаспоре Косова* Мелиза Харадинај-Стубла и министар иностраних послова Израела Габриел Ашкенази”, стоји у саопштењу.

Додаје се да је израелско признање једно од највећих достигнућа Косова које је омогућено захваљујући вјечном савезнику, Сједињеним Америчким Државама.

"Овај веома важан тренутак за нас је продужење дугог пријатељства између наших народа, које је сада крунисано успостављањем дипломатских односа”, изјавила овим поводом шефица косовске дипломатије, додајући да је Косово* вјечно захвално Сједињеним Америчким Државама.

Признање Косова* од Израела договорено је у оквиру Вашингтонског споразума о нормализацији економских односа Косова и Србије, потписаног 4. септембра прошле године у Бијелој кући у присуству тадашњег америчког предсједника Доналда Трампа и, што је још горе – предсједника Србије Александра Вучића.