Од брата Трампа: Косово* и Израел успостављају дипломатске односе

Министарство иностраних послова и дијаспоре нарко-НАТО парадржаве на територији јужне покрајине Србије, најавило је да Косово* и Израел успостављају дипломатске односе у понедељак, 1. фебруара.

недеља, јануар 31, 2021 / 19:09

У саопштењу тзв. МИПД наводи се да Косово* улази у нову историјску фазу са Израелом и тиме јача међународни државни субјективитет Косова*, преноси Анадолија.

"У понедељак, 1. фебруара, свечаном виртуелном церемонијом биће потписана формализација дипломатских односа између Косова* и Израела. Званично потписивање дипломатских односа обавиће министар иностраних послова и дијаспоре Косова* Мелиза Харадинај-Стубла и министар иностраних послова Израела Габриел Ашкенази”, стоји у саопштењу.

Додаје се да је израелско признање једно од највећих достигнућа Косова које је омогућено захваљујући вјечном савезнику, Сједињеним Америчким Државама.

"Овај веома важан тренутак за нас је продужење дугог пријатељства између наших народа, које је сада крунисано успостављањем дипломатских односа”, изјавила овим поводом шефица косовске дипломатије, додајући да је Косово* вјечно захвално Сједињеним Америчким Државама.

Признање Косова* од Израела договорено је у оквиру Вашингтонског споразума о нормализацији економских односа Косова и Србије, потписаног 4. септембра прошле године у Бијелој кући у присуству тадашњег америчког предсједника Доналда Трампа и, што је још горе – предсједника Србије Александра Вучића.Оставите одговор