Обезглављена ирачка Ал Каида

Ирачка војска је рано јутрос ухапсила војног лидера ирачког огранка Ал Каиде Миклифа Мохамеда Хусеина ал-Азавија и још тројицу челника те организације. У акцији западно од Самаре, 110 километара сjеверно од Багдада,екстремиста познат као Абу Радхван задржан је са још тројицом лидера Исламске државе Ирак, изјавио је портпарол министарства генерал мајор Мохамед ал-Аскари за агенцију […]

среда, мај 18, 2011 / 19:19

Ирачка војска је рано јутрос ухапсила војног лидера ирачког огранка Ал Каиде Миклифа Мохамеда Хусеина ал-Азавија и још тројицу челника те организације.

У акцији западно од Самаре, 110 километара сjеверно од Багдада,екстремиста познат као Абу Радхван задржан је са још тројицом лидера Исламске државе Ирак, изјавио је портпарол министарства генерал мајор Мохамед ал-Аскари за агенцију АФП.

"То су четири главна лидера Ал Каиде у Ираку и они су четворица најопаснијих, најтраженијих фигура Ал Каиде", рекао је ал-Аскари.

Ухапшени су Мохамед Саад Музахам ал-Дараџи, вођа јединице за ликвидацију у Ал Каиди, као и Фавзи Абас Али ал-Бадри, познатији као Абу Абдулрахман, који је био задужен за киднаповање војника, који би затим били убијани, а њихова тијела спаљивана.

Ухапшен је и Касим Мохамед Таха, кога ирачке власти траже у вези са нападом на једну владину зграду 29. марта у граду Тикриту на сjеверу Ирака, у коме је погинуло 58, а рањено 97 људи.

Хапшења у Ираку су услиједила нешто мање од три седмице од убиства лидера Ал Каиде Осаме бин Ладена у акцији америчких специјалаца у Пакистану.Оставите одговор