Нова драма на овогодишњем Театар фесту

Јуче је у Народном позоришту РС одржана прес конференција поводом предстојећег Театар феста Петар Кочић. Овогодишњи Театар фест почиње 7. јуна и трајаће све до 13. јуна. Свечано отварање биће одржано испред зграде Народног позоришта, у 19.30 часова гдје ће наступити етно група Траг, а у 20 часова ће на великој сцени бити изведена прва […]

четвртак, јун 2, 2011 / 13:31

Јуче је у Народном позоришту РС одржана прес конференција поводом предстојећег Театар феста Петар Кочић.

Овогодишњи Театар фест почиње 7. јуна и трајаће све до 13. јуна. Свечано отварање биће одржано испред зграде Народног позоришта, у 19.30 часова гдје ће наступити етно група Траг, а у 20 часова ће на великој сцени бити изведена прва такмичарска представа Матица, београдског Атељеа 212.

Поред поменуте представе Матица, у фестивалској конкуренцији се налазе представе Балон-ЕГЗИТ Театар из Загреба, Бановић Страхиња-Народно позориште из Суботице, Радничка хроника-Народно позориште РС, Живот у тесним ципелама-Звездара театар, те представа Седам и по, која је рађена у копродукцији Атељеа 212, Народног позоришта РС и Новосадског позоришта.

Након 6 такмичарских дана, 13. јуна биће додијељене пет равноправних глумачких награда те награде за најбољи оригинални текст/драматизацију и најбољу представу. Радио-телевизија Републике Српске додијелиће и ове године посебну награду за визуелни идентитет представе.

У част побједника на крају фестивала биће одигран балет ОТЕЛО који је рађен у копродукцији Битеф театра и Град театра Будва.

Стручни жири фестивала чине драматург Славко Милановић, театролог др Младен Шукало, те редитељка Ђурђа Тешић.

Слоган овогодишњег Театар феста Петар Кочић је Нова драма-постдрамско позориште.
Селектор фестивала Раде Симовић нагласио је да се кроз представе провлаче три главне теме, а то су мушко-женски односи, конкретизација стварности, те тема гријеха.

Директор Народног позоришта РС, др Ненад Новаковић истакао је да Театар фест и ове године у својој селекцији има веома квалитетне представе које су прилагођене велико сцени позоришта у Бањој Луци.

Улазнице за Театар фест коштаће 20 КМ, док ће комплет улазница за све фестивалске вечери коштати 80 КМ. Све представе почињу у 20 часова.

Ања Кавић0 КОМЕНТАРА

  1. Јој овај Новаковић је срушио све законе физике и доказао човјек да се једно гу….м може сједити не на двије, то је ситница, на 5-6 столица x-(
    Иначе волим позориште али немам пара за ову буржујску манифестацију, па још велики број карата подијеле гузоњама које и не дођу а сиротиња раја извиси…

  2. а, не. изгледа да су ипак одлучили на обалу:

    „Prema jučerašnjim informacijama beogradskih medija, Miroslav Mišković, vlasnik beogradske firme „Delta” i jedan od subova bivšeg režima Slobodana Miloševića, razgovarao je sa zvaničnicima iz Podgorice o mogućnosti da dobije državljanstvo Crne Gore. Razgovori su obavljeni u Herceg Novom gdje on ima kuću.“
    http://www.visokoin.com/naslov/miskovic-i-radoncic-bjeze-u-crnu-goru/

Оставите одговор