Самит Русија-ЕУ 9. и 10. јуна

Самит Русија – ЕУ биће одржан 9. и 10. јуна у Нижњи Новгороду, саопштила је данас информативна служба Кремља. На самиту ће учествовати предсједник Русије Дмитриј Медведев и предсједник ЕУ Херман Ван Ромпеј, те предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо. Руски представник при ЕУ Владимир Чижов изјавио је да је усаглашена већина докумената за овај […]

четвртак, јун 2, 2011 / 13:53

Самит Русија – ЕУ биће одржан 9. и 10. јуна у Нижњи Новгороду, саопштила је данас информативна служба Кремља.

На самиту ће учествовати предсједник Русије Дмитриј Медведев и предсједник ЕУ Херман Ван Ромпеј, те предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо.

Руски представник при ЕУ Владимир Чижов изјавио је да је усаглашена већина докумената за овај скуп о заједничким корацима ка укидању виза.

"Питање о укидању виза је покренуто с мртве тачке", изјавио је Чижов и додао да су обје стране прешле на конкретна питања која омогућавају почетак преговора.

Руски предсједник Дмитриј Медведев је изјавио уочи самита да је Москва спремна да укине визни режим у скоријој будућности под условом да исто учини и Брисел.

Европски званичници су саставили листу додатних мјера за укидање виза.

Ријеч је нарочито о борби против илегалне миграције, рјешавању проблема повезаних с реадмисијом, заједничком контролом граница, борби против организованог криминала, тероризма и корупције.Оставите одговор