Нова батерија три године истог капацитета

Компанија Лејден Енерџи представила је нову литијум-јонску батерију за преносиве рачунаре која ће задржати пун капацитет најмање три године. Наравно, компанија уз батерију даје и трогодишњу гаранцију. Свим корисницима преносивих рачунара је добро познато да њихова батерија временом почиње да им скраћује аутономију рада. Компанија Лејден Енерџи тврди да ће њена нова батерија моћи да […]

понедељак, мај 30, 2011 / 19:14

Компанија Лејден Енерџи представила је нову литијум-јонску батерију за преносиве рачунаре која ће задржати пун капацитет најмање три године. Наравно, компанија уз батерију даје и трогодишњу гаранцију.

Свим корисницима преносивих рачунара је добро познато да њихова батерија временом почиње да им скраћује аутономију рада.

Компанија Лејден Енерџи тврди да ће њена нова батерија моћи да се пуни преко 1000 пута и да ће моћи да ради на температурама од минус 30 до плус 60 степени Целзијуса.

Додуше, батерија ће коштати скоро двоструко више него стандардне батерије, које се испоручују са једногодишњом гаранцијом. Прва ће их купцима понудити канадска компанија Др.Батери.

Хјулит-Пакард у сарадњи с компанијом Бостон Пауер нуди сличну батерију са продуженим веком трајања, али је она доступна само за неке моделе њихових преносивих рачунара.Оставите одговор