Оба Сарајева за одржавање олимпијског фестивала

Градоначелници града Источног Сарајева Винко Радовановић и Сарајева Алија Бехмен потписали су данас Меморандум о разумијевању поводом заједничког подношења нове апликације за домаћине европског зимског олимпијског фестивала за младе. Потписивањем Меморандума о разумијевању градоначелници су дали "зелено свјетло" кандидатури, након што су раније градови Источно Сарајево и Сарајево изгубили кандидатуру за 2015. годину. "Морамо вратити […]

понедељак, мај 30, 2011 / 19:05

Градоначелници града Источног Сарајева Винко Радовановић и Сарајева Алија Бехмен потписали су данас Меморандум о разумијевању поводом заједничког подношења нове апликације за домаћине европског зимског олимпијског фестивала за младе.

Потписивањем Меморандума о разумијевању градоначелници су дали "зелено свјетло" кандидатури, након што су раније градови Источно Сарајево и Сарајево изгубили кандидатуру за 2015. годину.

"Морамо вратити олимпијски дух који већ дуже вријеме губимо. Имамо много више искуства у подношењу кандидатура него што је то био случај за 2015. године и сигуран сам да ћемо добити домаћинство 2017. године", истакао је Радовановић.

Бехмен сматра да би добијањем домаћинства европског зимског олимпијског фестивала за младе 2017. године оживјеле сарајевске олимпијске планине и олимпијски дух грађана Сарајева.

"Успјешним организовањем Свјетског војног првенства у скијању прошле зиме показали смо да можемо угостити велике догађаје. Вјерујем да ће до 2017. године БиХ и све земље региона ући у Европску унију, што би нам додатно олакшало организацију", рекао је Бехмен.

Градови Сарајево и Источно Сарајево би најкасније до почетка августа требали Европском олимпијском комитету поднијети поновну апликацију.

На прољеће наредне године очекује се долазак Евалуационе комисије Европског олимпијског комитета (ЕОК), а коначна одлука о граду домаћину биће донесена на Генералној скупштини ЕОК наредне године.

Данас је најављено да ће градови Сарајево и Источно Сарајево покренути активности према државној, ентитетским и кантоналној влади у циљу прибављања потребних финансијских гаранција за припреме и организацију Европског зимског олимпијског фестивала за младе.Оставите одговор