Нитекс сутра прелази у руке Бенетона

Уговор о купопродаји непокретне имовине, између Индустрије текстила "Нитекс” д.о.о. у реструктурирању и компаније "Бенетон” биће потписан сутра у Нишу. Потписивању уговора у Градској кући присуствоваће и предсједник Србије Борис Тадић, који ће том приликом разговарати са предсједником „Бенетон” групације Лучаном Бенетоном. Како је најављено из кабинета предсједника, Тадић и његов гост ће потом обићи […]

понедељак, мај 30, 2011 / 20:19

Уговор о купопродаји непокретне имовине, између Индустрије текстила "Нитекс” д.о.о. у реструктурирању и компаније "Бенетон” биће потписан сутра у Нишу.

Потписивању уговора у Градској кући присуствоваће и предсједник Србије Борис Тадић, који ће том приликом разговарати са предсједником „Бенетон” групације Лучаном Бенетоном.

Како је најављено из кабинета предсједника, Тадић и његов гост ће потом обићи фабрику „Нитекс”, а предсједник Србије ће се, након тога, обратити медијима. Италијанска компанија „Бенетон” купила је 13. маја на јавном надметању имовину „Нитекса” по почетној цијени од 3.017.515 евра.

На јавној продаји „Бенетон” је купио дио непокретне имовине „Нитекса” у реструктурирању. Уговором је обухваћена продаја свих објеката који се налазе на плацу „Нитекса” на површини од осам хектара, а у плану је изградња три нове хале, јер су постојеће зграде старе и нема услова за производњу.

Представници италијанског „Бенетона”, који је једна од водећих европских компанија текстилне индустрије, потписали су крајем јануара са тадашњим потпредсједником Владе Србије Млађаном Динкићем споразум о отварању фабрике у Нишу. Према споразуму, компанија планира да у наредне четири године запосли 2.700 људи, а инвестиција је вриједна 43,2 милиона евра.

Најављено је да ће држава подржати овај пројекат са 9.000 евра по сваком новозапосленом раднику, а да „Бенетон” већ од пролећа покрене производњу. Уговорено је и да „Бенетон” половину производних хала сруши и изгради потпуно нове објекте, купи нову опрему и да до краја године покуша да произведе милион одјевних предмета.

„Бенетон” је породична компанија основана 1965. и данас је једна од највећих групација из области модне текстилне индустрије, присутна у 120 земаља широм свијета. Основна дјелатност компаније је производња модне одјеће кроз брендове „Јунајтид колорс оф Бенетон”, „Сисли” и „Плејлајф”.

„Бенетон” производи више од 150 милиона одјевних предмета годишње и има трговинску мрежу од око 6.000 најсавременијих бутика.Оставите одговор