Ништа наплатне кућице: Чубри поново предсједник Демоса

Недељко Чубриловић је на Изборној скупштини Демоса у Бањој Луци једногласно реизабран за предсједника те странке, а изабран је и нови Главни одбор.

субота, мај 13, 2023 / 22:14

Чубриловић је рекао да ДЕМОС има намјеру да заједно са коалиционим партнерима и даље ради на изградњи Републике Српске, очувању њеног статуса у оквирима Дејтонског мировног споразума и стварању визије за младе људе, као и веће перспективност на овим просторима.

"Услов за то су економски основи које треба заједно да реализујемо", изјавио је Чубриловић новинарима након Изборне скупштине странке у Бањалуци.

Он је додао да глобална политика не иде на руку српском народу на овим просторима.

"Иако неки мисле да су то догађаји који су далеко од нашег простора, грдно се варају, то сутра може да закуца и на врата Републике Српске. Против тога треба да се боримо јединством, стварањем боље економске основе и услова за бољи живот на овим просторима. На томе ће ДЕМОС као политичка опција у оквиру процента свог учешћа и у власти Републике Српске и БиХ радити и у будућем периоду", рекао је Чубриловић.

Он је навео да је Скупштини присуствовало више од 95 одсто делегата и оцијенио је као врло успјешну.

"Изабрали смо Главни одбор и предсједника, захваљујем за указано повјерење и очекујем да наставимо са политичком опцијом онако како смо се доказали у претходном периоду", истакао је Чубриловић.

Он је рекао да изборни резултат ДЕМОС-а у претходном периоду говори да има простора за овакву политику на политичком небу Републике Српске и БиХ.

Одговарајући на питање новинара да ли је све завршено када је ријеч о коалиционом договору о расподјели функција, Чубриловић је рекао да није завршено, да нису испоштоване договорене ствари и да споразум није потписан.

"Не мислимо да треба да отварамо неку велику фаму око тога, заједно са колалиционим партнерима ћемо наставитио договоре и реализацију тога што се договоримо", навео је Чубриловић.

Изборној скупштини данас су, осим Чубриловића и других чланова руководства ДЕМОС-а, присуствовали и предсједници СНСД-а Милорад Додик, Уједињене Српске Ненад Стевандић, СП-а Петар Ђокић, СПС-а Горан Селак и предсједник Градског одбора НДП-а Бањалука Бранислав Шкобо.

На скупштини је усвојен програм рада странке за период 2023-2027. година.Оставите одговор