Нини Букејловић испитују Бошњаштво, да би јој дали или узели компензациони мандат

Апсурдна ситуација одиграва на маргинама постизборне сцене, након што су разни закони закомпликовали ситуацију у распореду мандата за Народну скупштину Републике Српске.

четвртак, новембар 1, 2018 / 22:58

При читању овог текста, водите рачуна да Фронтал.СРБ не признаје наметнути и супремацијски термин "Бошњак", за име наше исламизиране браће, јер он даје утисак да ми који нисмо исламске вјероисповјести, немамо право да будемо Бошњаци. То је ријеч истог значења као и Босанац, дакле она означава регионалну припадност, само се прави другим наставком.

До проналаска неког рјешења типа "Сјеверна Македонија", ми ћемо у својим редакцијским текстовима користити ријеч "Бошњак" искључиво као правни термин наметнут од стране окупатора, док ће у осталим случајевима бити кориштен традиционални назив. Муслиман је термин, не само уобичајен у свакодневном говору грађана Српске, већ и нешто што је Јосип Броз Тито уставно одобрио још седамдесетих година.

И ово је довољно силовања у здрав мозак, без укључивања политичких амбиција појединаца.

Наметнути термин "Бошњак" и његове политичке примамљивости

Према закону о конститутивности, у НСРС морају сједити по четири Хрвата и Бошњака, без обзира на изборни резултат. Будући да са листа њихових националних странака углавном не могу да остваре тај број, ЦИК их тражи на компензационим листама других странака.

Будући да је са листе коалиције бошњачких и хрватских странака у НСРС ушло троје Бошњака и један Хрват, а са листе СНСД и СП по једна Хрватица, остало је на ЦИК да попуни квоту са листа других странака. Тако је постало јасно да ће по једна компензација коју су добили СНСД и СДС бити узета Радовану Вуковићу и Миланку Михајилици, и бити додијељени кандидатима тих странака, који су најбоље позиционирани на компензационој листи, а изјаснили су се да су Хрвати и Бошњаци.

Иако је на прву било очекивано да Бошњак буде Денис Шулић са листе СНСД, а Хрват Иванка Марковић из СДС, испоставило се да се Нина Букејловић из Добоја, предсједница младих СДС, изјаснила као Бошњакиња. Са листе СНСД у НСРС је убачена Сања Ковачевић са Пала, која се изјаснила као Хрватица.

Међутим, на ово је реаговао СДС, који због проблема са непослушним одбором у Добоју одлучио да мандат одузме Добојлијама, па је Иванка Марковић поднијела захтјев за преиспитивање "националне свијести" Нине Букејловић.

У БиХ се свако може изјаснити како жели, и то промијенити више пута, али се "политичка националност" не може мијењати током мандата. ЦИК има задатак да провјери како се Букејловићева изјаснила на изборима 2016. године јер постоје информације да се изјаснила другачије, највјероватније као Српкиња. Уколико се то испостави као тачно, постојаће основ због којег би ЦИК БиХ могао да јој одузме мандат. Да ли ће то и када учинити, још увијек се не зна, будући да се ЦИК није истакао посебном брзином у доношењу одлука.37 КОМЕНТАРА

 1. Нина је веома храбра особа (посебно на тежини даје што је ријеч о младој жени) и њено отворено изјашњавање Бошњакињом и православком поздрављам, није лако то учинити у национализмом и шовинизмом контаминираној политичкој средини. Можда баш она буде запамћена у хисторији као једна од тих првих ластавица из православног дијела нашег бошњачког етничког бића које ће освјетлити и показати државотворни пут осталој нашој православној браћи, примјер којег ће слиједити све већи број младих, образованих и дрчних православаца-Бошњака, да у братском заједништву градимо свијетлу и сретну будућност за наше нове нараштаје.

  1. ЦИК може само формално да одлучи о евентуалној исправности или неисправности нечије кандидатуре, и то је ок, али свијест о етничкој припадности и одлука о повратку коријенима која се све више јавља код босанскохерцеговачке православне омладине, чији је Нина најљепши репрезент, категорија је која надмашује и овласти и смисао ЦИК-а… Ако ЦИК и одлучи да Нини одузме мандат, она ће то прихватити као поносна и достојанствена Бошњакиња и православка.
   Нина, издржи!

  1. Мени треба информација да ли је Вукота прије овјере листе провјерио је ли тој Бошњакињи (пра)дјед, глухо било, био усташа.

  2. За разлику од неких , мене живо занима да ли јој је , у складу са традицијом , депилирана „бикини-зона“???

  3. Педофилчино болесна,

   Пишеш како памтиш времена када је Додик продавао паприке на загребачким пијацама што имплицира да си у озбиљним годинама, а пишеш о бикини-зони дјетета којем можеш бити дјед.

   Фукаро једна болесна!!!

 2. За локалне изборе 2016.г. , као пунољетна особа јер се само пунољетни могу кандидовати , Нина се изјаснила као Српкиња. Ове , 2018.г. , поменута има најмање 20 година па се свака „сексуална“ алузија упућена на пунољетне женске особе не може сврстати под педофилију. Када већ није администратор „филтрирао“ упућену увреду , немам другу могућност него тражити правну заштиту због увреде коју ми је упутио извјесни „Симо П. Ороз“. Ако којим случајем исти није упознат са значењем појма „педофил“ и „педофилија“ (иако сам увјерен да му је јако добро познато и да смишљено и намјерно користи увредљиве ријечи јер му се дозвољава) то га не оправдава нити пред правусуђем нити пред мојим личним судом о његовом понашању и опхођењу.
  Или ово једноставно додати на конто на коме већ стоје увреде псовања моје покојне мајке (у више наврата) од стране истог лица?

  1. Перверзни дједица мисли да је нормално да има сексуалне алузије ако женска особа има 17 година и 367 дана.

  2. Перверзњак не разумије да је опчињеност дједице за младим дјевојкама, без обзира јесу ли пунољетне, показатељ болести зване педофилија.

  3. Баш бих волио да покренеш судски спор. То би помогло да те упишемо у регистар педофила.

  4. Дједица формалбо правно исправно резонује.

   Ако цура ома 17 година и 364 дана онда јој ништа неће добацити ни урадити. Није пи закону.

   Али за три дана она постаје пунољетна и она почуњу да важе нека друга правила.

   Од тада он има право да се распутује је ли јој међуножје депилирано.

 3. Симо,у најмању руку претерујеш.
  Најјачи аргумент да се некоме ускрати право да пише на Фронталу је написати ономе другом да је муслиман.
  Није то увреда већ онако више да се докаже самоме себи али и странцима да су Срби дисциплинована стока у стаду и да није могуће да неко другачије мишљење има да је лако „препознати“ свакога ко не учествује у редовној размени гаћа између чланова стада.
  Друга увреда као највећи аргумент је педофил. Нисам реаговао као Распућин да пријетим тужбом,такво писање је само одраз ума онога ко то другима пише.
  И баш се ти нашао да браниш част једне СДС-овке. Када је написала то што је написано у пријави за изборе знала је шта је чека али и странку која шибицари са “ бошњакињама и црногоркама“.
  Симина реакција није нормална, заборавио је за Добој-Југ и Добој-Исток,шта је залутала до Џунгле па на „Каруше“ .
  Љубав нема границе ,за љубав се свашта уради а да се неће обријати.
  Свако је чуо за Бећира који је одржавао бабу Биљу у Сарајеву, зна се које је последице то оставило како на њу тако и на комплетан српски народ у српској држави западно од Дрине.
  Бећировић се најебао мајке свима, зато Распућин као бирач има право на забринутост.
  Извини се човјеку да идемо даље или препеци ракију, виши алкохоли уништише мозак.

  1. “И баш се ти нашао да браниш част једне СДС-овке. Када је написала то што је написано у пријави за изборе знала је шта је чека али и странку која шибицари са “ бошњакињама и црногоркама“.“

   Није проблем да ли је она знала шта је чека, али је проблем што то није знао Вукота (прије ће бити да је зано) који је потписао листу на којој се она налазила. Није је Додик кандидовао.

   Немој ме само убјеђивати да Вукота неке ствари није знао када је био у дилеми Омер или Пробосић. Пробосић му је јасно рекао ко је и шта је Омер. Вукота је процијенио да му Омер може донијети више гласова од Пробосића у трци са Жељком и то је пресудило.
   Али то је проблем рахметли-СДС-а.

   Замисли ситуацију да се Омер није прикључио Додику и да је та Нина некаква превага као што су послије прошлих избора били Шукало и Ђорђић и да је Средишње изборно повјеренство донијело закључак да она не може бити посланица из реда бошњачког народа.

   Како би реаговао Вукота?
   Би ли Нина била звијезда вечери на тргу?
   Би ли се причало како Додик отима посланике СДС-у?

   Што се тиче извјесног Распучина којег интересује стање длакавости међуножја младих дјевојака којима може бити дједа, остајем при ставу да су такви сексуални манијаци.

   Сама чињеница да је свом нику дао назив Распичин, који је познати развратник, нешто говори по том питању, тако да немам намјеру да се извињавам.

  2. Лијепо је од Вас , Младене , што сте овако реаговали. Наравно да нисам мислио озбиљно са покретањем судског спора јер судити се са спин-мајсторима режима је небулозно пошто је комплетно правосуђе у њиховим рукама а то је „мајстор“ показао и додатно доказао овим ријечима :

   „Баш бих волио да покренеш судски спор. То би помогло да те упишемо у регистар педофила.“

   Да ли је мислио озбиљно? Па наравно јер је комплетан овај режим болестан и спреман уништити сваког оног ко другачије мисли па макар морали конструисати и измишљати „гријехове“.
   „Мајстора“ , као и остале хитлерчиће и „Хитлера из нашег сокака“ , мучи (да не користим народни израз) нешто друго а то би био овај цитат (иако је и то конструкција и спин јер сам рекао мало другачије и то , чини ми се , у једном одговору баш Вама) :

   „Пишеш како памтиш времена када је Додик продавао паприке на загребачким пијацама …“

   Писао сам да једноставно није било могуће зарадити толики новац продајући паприке јер знам колико је Загреб могао „прогутати“ паприка. Написао сам да знам и памтим како је паприкар дошао до новца и уз чију помоћ 1990.г. (можда већ и ’89.) и ово као један од свједока а тада млади стручњак у послу који сам обављао. Е то је оно што „хебе наше коке“ али и пивца. Наравно и „бају“ и због , између осталог и тога , толика паника и спин.

   Већи проблем је што је овим спиновањем потпуно огољен примитивни систем двоструких стандарда па тако припадници режима а сви дједице и то многи прилично старији од мене који мрцваре Нинине вршњакиње али и много млађе од ње (па и малољетнице) буду проглашени „бајама“. И то од најмањег па све до највећег „баје“.
   Елем (што рече Радовановић) , а шта ћемо са содомитима што содомизираше јадног Давида? Давид је или вршњак или можда и млађи од Нине па су они што га содомизираше содомити-педофили. Наравно , поред тога и убице као врхунац перверзије. Онда се питам , шта су сви они који ћуте и штите све те первертите и убице и не пјене се због тога овако као што се „мајстор“ запјенио због Нине? А само сам , као и он , тражио чврсти доказ да је традиционална бошњакиња и ако то докажу нека добије мандат и својим мандатом помогне режим и „великог бају“ у тортури и репресији.

  3. Из Википедије:

   “Распућин је у међувремену постао контроверзна личност водећи скандалозни лични живот са женама петроградског високог друштва. Шта више, виђан је често како одлази са проституткама, опија се и не враћа кући до рано ујутру. Био је увек прљав, ретко се купао и некултурно се понашао на јавним местима. Због свега тога, петроградска елита га није баш широкогрудо прихватала.“

   http://sr.wikipedia.org/wiki/Григориј_Распућин

 4. Када свира узбуна у централној отаџбинској управи,и на сајтове пошаљу најбоље спин камиказе онда је велика тајна откривена,и зато спин камиказе морају реаговати непромишљено.
  Шта и кога штите?
  Постоји могућност да су се у првом мандату производили хитлерчићи.
  Има ли бољег тла да дјеца одрастају од мјеста гдје је све очишћено 92.-93.
  Пошто хитлерчићи никада нису видјели вретено могуће је да се Трноружица преко “ Каруше“ убола на вретено па шокирана болом мисли да је она са Југоистока а не из епрувете доктора Менгелеа.
  „Државник“ је спин камикази рекао да се рукне у брод а он сиромах извршио харакири стварно.

 5. Младене,

  изгледа да си ти једини схватио да је у случају Нине СДС покушао превару, а телалук покушава и за ово оптужити Додика (и Додикове “ботове“) који са овим нема везе.

  Ја нисам бранио Нину-политичарку, него сам реаговао на непристојност једног коментатора. На културном Западу је мизогинија кривично дјело.
  Толерисати и позивати да се ја извиним мизигонику, а не позвати њега да се извини младој дјевојци, у најмању руку није коректно са твоје стране.

  Елем, мој став је да један народ другом не треба да бира представнике и да је поштено да посланик из реда бошњачког народа буде онај за кога су гласали Бошњаци.

  Да ли је неко припадник овог или оног народа мање је битно, битнија је национална припадност бирача који бирају свог представника.

  Сви проблеми у БиХ би се могли почети рјешавати само када би у Уставу БиХ, а то је да се напише да се у РС бира представник српског народа, а не припадник. Тако исто и у ФБиХ, да се бира по један представник хрватског и бошњачког народа, а не припадник.

  Поносан сам што су Срби у РС својим немијешањем омогућили да Хрвати и Бошњаци изаберу своје аутентичне представнике на мјеста подпредсјеника РС.
  Они нису само припадници него и представници хрватског и бошњачког народа у РС и ту чињеницу сви Срби требају поштовати.

 6. Све нешто анализирам појаву и са прошлог и са овог сазива СДС-ових изабраних посланика, склних издаји странке.

  Треба ли бољи доказ о издајничком менталитету људи који носе те чланске картице годинама и деценијама.

  Ја о томе говорим деценијама и тек сад добијам доказе да је издајништво сподоба које су биле, битишу илу ће бити у СДС-у, генетска карактеристика.

  СПО то тврди од 90-их.

  1. Како ти онда тумачиш оволики број пребјега из СДС-а у друге странке, а то траје охохо?

 7. Википедија , „Бони М“ иста пјесма у ушима „U“ДБА-ша. Тешко да могу „скренути са пута“ јер се са тог пута не скреће. Ко не вјерује нека пита Омера , пардон , Обрена. Били су ПРАСОславци (попут Шојића су славили печене прасиће и то онако право „а знамо да прасићи не ваљају кад’ се о’ладе) а сада посташе „вел’качке“ СРПенде и ПРавославци. Ево шта се пише , мимо пјесме „Бони М“-а и Википедије о Распутину :

  sloven.org.rs/srb/?p=12518

  па ко воли нека изволи прочитати. Знам , читати је напорно а још је напорније задржати концентрацију и схватити прочитано.

  Тешко је то када некога треба судити по западним законима који код нас не постоје. А било би лијепо да се непослушнима може судити и по „западним“ законима као што се послушницима режима не суди за нити и једно кривично дјело ни по овдашњим законима. Мизогинија „мушки сексисам“ је нешто као оно када дједица рече младој новинарки : „Нисам је за тебе“ (педофилчина стара и мизогиниста , како га није срам и стид?)

  Не знам зашто се сјетих ове Џонијеве пјесме :

  Gluperde lutaju daleko

  laz izmislja opake sne
  slatka umorna laz
  i dok nemoc pretvara u snagu bola
  gluperde lutaju daleko

  sto zelis time da kazes
  prodani skote bez casti
  na obzorju se vide stare parole
  ali ne vidim boju

  i dok trazim u tvojoj sijeni
  izgubljene godine
  i dok trazim u tvojoj rijeci
  ono sto ne postoji

  na obzorju iskrsavaju stare parole
  ali ne vidim boju

 8. Није ајде.

  Додик их зове на сарадњу, ти их називаш издајницима??????????????????

  Не може се Симо овако, ма колико вам требала, по мени та глупа прича ових дана.

  Ја сам се увриједио на твоју (не)намјерну несмотреност.

  Слажем се у потпуности да су многи из СДС испали пичке, да су многи од њих лопови, да су неки по мени овјерени издајници,али, сви су они већ код вас, или раде за вас,па какви сте онда ви?

  Замисли да неко каже да 170.000 чланова СНСД има генетски издајнички код?

  Значи, у СДС имају јада од људи на стотине задњих 20 година, колико рекоше да имају чланства, око 70.000 Срба, па нису ваљда они сви генетски издајници?

  То си ти међеде написао, јебо те отац некотролисани и покварени, таман да си ми рођени брат.

  1. “Значи, у СДС имају јада од људи на стотине задњих 20 година, колико рекоше да имају чланства, око 70.000 Срба, па нису ваљда они сви генетски издајници?“

   Ја мислим да више од 70.000 Срба носи у генима издајнички код, што ће рећи да и у другим странкама тога има.

   Зар није генетски издајник Марко Павић који Милана Радовића увуче у политику, обећа му премијерско мјесто, човјек се потруди да направи добар резултат, унесе свјежину у ДНС и шта је добио?

   Умјесто премијерског мјеста, попио отказ у банци, а генетски издајник Марко Павић ћути ко пичка.

   Зар генетски издајник није Омер Петровић? Јеси ли му јуче видио фацу кад је дочекивао Додика?

   Зар није генетски издајник Стевандић који данас о Додику прича као о најбољем српском политичару? Данас је у праву, али раније није тако причао.

   Шта рећи о Огњену Тадићу, Ђорђи Крчмару, Бориславу Бојићу, Дарку Бањцу, др Туњићу, Омеровом Јеринићу, Шпирићу, Драги Калабићу, Константину Васићу, Момчилу Крајишнику, да се не враћам даље у историју… и да не набрајам ко ће све ускоро издати.

   Сви су они били у СДС-у и сви су издали СДС и многи ће га још издати.

   Па не може тај број бити толики баш случајно да не постоји неки код.

   Та издаја СДС-а је почела оног момента када су пристали да се у Устав предратне БиХ, уз Вијеће општина, уведе Вијеће грађана, умјесто да су као СПО БиХ инсистирали на Вијећу народа, што је касније у Дејтону исправљено и само том праву вета можемо захвалити што РС још постоји и српски народ у њој.

   Да тада нису издали, не би могао бити спроведен референдум о независности БиХ, рат би вјероватно био избјегнут, а етничка српска граница би и даље била Задар, Купа, Драва…

   Да не помињем издају РСК када су дозволили да преко Ливањског поља и Грахова буде опкољен Книн, да не помињем издају Западне Крајине итд.итд.

   Јесу генетски издајници и тачка.

  2. У горњем коментару сам набројао само бенигне СДС-издајнике који су се продали Додику.

   Списак малигних СДС-издајника није ништа мање дугачак. Они су се продали чаршији:

   Десница Радивојевић, Драган Мехтић, Мирко Шаровић, итд…

  3. Заборавих међу малигне издајнике поменути Пробосића, али морам такође рећи да Вукота Говедарица не спада ни у једну од ових група.

   Он није генетски издајник, Плод његове издаје је глупост. Бар она политичка која је мени очита. За личну глупост не знам.

  4. Gotovo u svemu se slazem sa Simom ovdje, osim u kategorizaciji „genetske izdaje“.
   Za mene je to cisti licni interes, od svih ovih papaka koje je nabrojao, pa do interesa Srpske da ne zastiti RSK od propasti (mada je i ovdje upitno, jer se generalno politika krojila kod Slobe). Odmah da kazem da bih volio da je bilo drugacije u ovom slucaju.

   Simo dobro primjecuje da to nije stvar samo SDS, vec generalno nas Srba, pocev od Brankovica na Kosovu, pa do Vucica trenutno. Samo svoj licni interes gledamo, a ne zajednicki i nacionalni.

   Ovo o cemu Simo govori je mnogo ozbiljnije od SDSovih papaka i zasluzuje duboku analizu i raspravu u nasem drustvu (do koje nikada nece doci, nazalost)
   Dakle, po mom misljenju, ne genetska izdaja, no genetski licni interes

 9. Једно је Симо идеја, борба за опстанак коју је историја наметнула српском народу, друго,прије и послератне „вође“ које су „подментуте“ српском народу да би се остварио циљ ментора.

  Не може бити да су стотине хиљада људи генетски издајници, колико нажалост има чланства у партијама.

  Не може бити издајник народ који је вођен идејом о слободи и борбом у грађанском рату, па онда трпљењем за општи циљ после рата бити лош, напротив.

  Шта је, ту је, мора се одговорити бремену времена.

  Зато ја ових дана и форсирам ову причу о могућој БиХ и набијам критерије Додику, или будућој власти.

  Није мој Симо циљ елиминисати опозицију, циљ је по свим параметрима тренутно веома угрожена Република Српска,последња нада опстанка српског народа на вјековним огњиштима.

  Она је чедо „пар стотина хиљада „генетских издајника“, зато тврдим да ово овако не ваља.

  Јебо ти државу ако ће такви убудуће бити савјетници могућем државнику Додику, а куку нама, ако је и он „генетског кода“ какви су многи уз њега?

  1. Муратовићу, не сери!

   Јесу ли генетски издајници искључили Радована из СДС-а?

   Јесу!

   Је ли се ико побунио?

   Није!

   Је ли Ешдаун разријешио преко 50 функционера СДС-а, укључујући и предсједника Калинића?

   Јесте!

   Је ли Калинићу, послије истека казне било дозвољено да се врати на страначку функцију са које је смијењен?

   Није!

   Ко му је забранио?

   Његов замјеник Чавић!

   Како је завршио Чавић?

   Добио ногу у дупе од Пробосића!

   Како је завршио Пробосић?

   Вукота умјесто њега на листу ставио Омера!

   Како ће завршити Вукота?

   Шетаће Тргом Крајине са гуслама и шеширом испред и пјевати у десетерцу како је он требао бити предсједник.

   Дјеца ће га у чуду гледати и стављати у шешир марку-двије.

Оставите одговор