СДС Добој одлучио да уђе у власт, а Јеринић позива на разговор

Градски одбор СДС-а Добој одлучио је да ће њихови чланови изапрани у НСРС и ПСБиХ учествовати у власти и на нивоу Републике Српске и БиХ, јавља РТРС.

четвртак, новембар 1, 2018 / 22:22

На сједници Скупштине Градског одбора СДС-а данас је једногласно одлучено да ће носиоци посланичких мандата из Добоја подржати скупштинску већину, а да ће Обрен Петровић, који је добио мандат у ПС БиХ, прихватити позив новоизабраног српског члана Предсједништва Милорада Додика за формирање патриотског блока.

Чланови Скупштине затражили су одговорност руководства странке за лоше изборне резултате и хитно одржавање унутарстраначких избора. Осудили су и нападе појединих високих функционера странке на чланство у Добоју.

– Скупштина ГО СДС Добој пружа пуну подршку новоизабраним носиоцима мандата да буду дио власти у Парламенту БиХ и у НС РС, а у циљу заступања интереса свих грађана Добоја. Усљед убједљиво најлошијег резултата од оснивања СДС остварених на општим изборима 2018. Скупштина ГО СДС Добој позива на одговорност и тражи хитно спровођење пријевремених унутарстраначких избора како би се избјегле даље посљедице за странку због лошег руководства – нагласио је члан ГО СДС Добој Борис Јеринић.

Јеринић је заједно са представницима добојске организације СДС у Главном одбору напустили сједницу, са образложењем да њима као побједницима избора лекције држе они који су изборе изгубили. Иако се одлука Гр.О. СДС Добој коси са одлуком врха странке да се на основу платформе разговара са свим партијама које ту платформу подржавају, Јеринић је вечерас на АТВ поручио да СДС Добој само тражи да се разговори не одбацују, и да се свима разговара. Јеринић је наглашавао да жели да се очува јединство СДС, а да политику треба да артикулишу они који су на изборима остварили најбољи резултат.

Иако је добојски одбор СДС, по ријечима Вукоте Говедарице, "дебело искочио из страначке дисциплине", али је додао да још увијек не размишља о санкцијама.

– Желим да нагласим да је Главни одбор СДС био експлицитан и да смо заједно договорили како ће странка функционисати. То значи да ће Главни одбор донијети коначну одлуку на бази платформе која ће бити основа за разговор с било ким. Мислим да би та коначна одлука требала да буде опредјељење СДС. Онај ко не жели да је поштује, дебело искаче из оквира страначке дисциплине и ремети јединство у СДС – рекао је Говедарица, који је став одбора из Добоја очито разумио као преиједлог, а не као смјерницу за одлучивање.20 КОМЕНТАРА

 1. Вазал Бакиров може опстати само као вазал Милорада.
  На губитку је увијек Република Српска служили вазали Бакиру или Милораду.
  Попови су их ваљда опрали хидрантом од гријеха јер су служили Турчину али сада намирисни босиљком и тамјаном су у служби патриотске пљачке.
  Не дајте да вас нечастиви заблуде,од сада само рејв & литургије до смрти мајке Републике Српске.

 2. Вукота је остварио одличан резултат на изборима, много бољи од политичког блока испред којег се кандидовао. Што говори да је водио добру кампању, прљаву, јер напади на Цвијановићеву због усташтва су прејадни, али изборни резултат је најважнији, и говори да је била добра кампања.
  Ипак, постизборни период и његово дјеловање, ирационално кмечање, и када је дозволио да постане лутак за игру извјесном лику што вришти испред Боске (Давор оком, Вукота скоком), који је и сам корисни идиот смутљивцима који са њим манипулишу, нам откривају да је у питању опасно лимитиран лик. Рђав није, уосталом гуслар је (или гуслач како кажу да је исправно), самим тим и немогуће да је рђавих моралних особина, али интелектуално лимитиран јесте.

  Неки ће рећи, па шта, и предјесник Америке који је такође побиједио на демократским изборима је комад будале. Јесте, али то је Америка, најјача економија и најјача политичка сила свијета. Они себи могу приуштити луксуз да на челу буде и неки змај од Шипова, имају и механизме који неће дозволити да будала учини превише штете, ми себи такав луксуз не можемо приуштити.

  Наговјештавало се, и било је за очекивати постизборна превирања унутар СДС-а. Већ су искључили неког Васића, сада се клубу „одметника“ придружио СДС-ов одбор Добоја, њихово јако упориште, а у перспективи би се тај клуб „одметника“ могао проширити са неким препознатљивим фацама унутар те странке, и које све више прозивају по порталу РТВ БН, то су Мићић, Шаровић, Цицко Бјелица, могуће још понеки.

  Дошли су и у глупу ситуацију, бачена је анатема на све који и помисле на неку сарадњу са мрским негативцима, па било то само и на нивоу државне заједнице БиХ, гдје би неко српско јединство морало бити приоритет и пријека потреба, и имаћемо наредних недјеља међусобне оптужбе и прозивања.

  Мада реално, овај данашњи СДС је добро одступио од бројних изворних принципа ове странке (па се и глупо позивати на „страначку дисциплину“, ал ајде), што је наравно њихов избор.

  СДС је важан за Српску, важан јер је судбински повезан са рађањем и путовањем кроз бројна искушења у тим првим годинама наше републике, и Српској треба СДС.
  Али СДС који ће направити отклон од пробошњачке политике коју воде задњих 5-6 година, отклон од поданичког односа и подилажења федералном Сарајеву, СДС који ће умјети препознати позадину и куда воде неке наметане приче, попут ове фарсе за Давида, и опасности по Српску које се могу изродити када се прича захукта, рецимо ниподаштавање институција па и Српске у цјелости.
  СДС који ће бити опозиција садашњој власти, или режиму како они кажу, али који неће бити опозиција Српској.

  Сада им слиједе превирања, могуће и неко „прочишћење“, видјећемо расплет, како буду сејали, тако ће жњети.

  1. Водила се жестока битка да ли ће СДС надживјети РС или ће бити обрнуто.

   Срећом, РС је надживјела СДС.

 3. Волим изазове, како бих сад волио да сам на челу СДС, сад је вријеме за мајсторе.
  НПР. ево шта би урадио да сам ја Вукота.

  -не бих ушао ни у какву коалицију са властима, наравно да бих се са нашом делегацијом састао јавно са представницима партија које су добиле мандате у Сарајеву, рекао шта мислим, јавно би дали ријеч и испоштовали је у будућности, све по питању јасно договорене стратегије у раду и понашању свих посланика и изабраних српских представника, али и заштити свих Срба у Сарајеву, не само посланика и чланова савјета министара, него и свих Срба који раде у тзв. заједничким органима

  -исчистио бих редове од удбаша и сељачина,ујединио СДС, вратио све честите старе есдееслије, формирао велики савјет од старих мудраца СТВАРАОЦА,предложио бих мој концепт рада и понашања, концепт који би јавности био изложен, тако да ми нико из странке не би сутра могао искочити и рећи како се не држимо слова ПЛАТФОРМЕ И ПРОГРАМА.

  Дао би старим есдееслијама прилику да буду наша савјест и коректив, да буду СЕНАТОРИ СДС,умјесто што су сад, нека ми опросте на искрености, већином СЕРАТОРИ.

  Они који не би пристали на ову честиту понуду која доноси усправљање СДС, све са поштовањем старих и максималним подмађивањем кадра, те чишћењем од гована, самим тим би у јавности били декларисани као лажне есдеслије и туђе слуге за лични интерес.

  Значи, признао би их као да су ми род рођени,увијек сам цијенио старије, то је питање части, послушао бих сваки добар савјет у редовном тромјесечном дружењу мог тима и њих, али им не би дозволио да се мијешају у посао мајстора.

  За резултате рада бих одговарао сабору и чланству, наравно, избацио бих напријед 90% млађег кадра, што вриједи од ових средње доби задржао у главном одбору,све да обуче ове млађе.

  -одмах бих распустио СЗП, Вукановићу понудио чланство у СДС, или му рекао да одмах напусти чак и клуб СДС,имам велико искуство у раду са људима, поготово са тзв. интелигенцијом, врло су сујетни,замисли кад се та памет и сујета удружи са могуће генетски лошом особом?

  Е такве ја препознам после два минута разговора, наравно да би их одмах елиминисао,тимски сам играч, не волим слободне стријелце,такође бих из СДС одмах истјерао све који су за заједничку власт.

  СДС мора радити на себи,доживјети катарзу, мора опстати због равнотеже и будућности Републике Српске,мора доказати да је национално одговорна партија, иначе Српској не треба више од три јасне идеологије, лијева СНСД-СП, десна, само СДС и центар-зелени, то тврдим од првог дана појављивања у политици.

  Значи у СДС би се морала подвући ЦРТА,очистити редови, боље да остане десет часних посланика и десет пута више оданих одборника, све са часним члановима по свим општинама, него да у великом послу који предстоји мора презати од нове издаје.

  Ово би био МЕГА посао, ја бих да сам Вулота био само ПРИМУС ИНТЕР ПАРЕС, сви би код Ниџе били поштовани као браћа и сестре,(тако је било гдје сам год ја радио), значи, могао би мене , или неког из руководства неко на затвореном састанку послати у пичку материну, неме замјерке, напротив, наравно, ако је у праву, битно је да смрад из куће не иде, то су породична посла.

  Једну ствар не бих поднио, рецимо ако дамо ријеч да ћемо се држати заједно у добру и злу, не бих поднио издају, или курчење неког који је могуће јачи од неких других, па би одједном да буде већи од сваког другог члана братске организације.

  Ти би издајници и деструктивци мени лично физички одговарали,ту нема апсолутно мјесту сумњи, Ниџо држи ријеч, то би сваки члан, поготово неко из руководства на вријеме био упозорен-упознат.

  Наравно, припремио бих платформу и програм, њега би требало народу презентовати у непосредном контакту,зато бих подучио и спремио десетине паметних и некомпромитованих кадрова да раде свакодневно на терену следећу годину дана.

  Дао им задатак да обиђу свако село и мјесну заједницу у Српској, наравно да бих ја и мој први тим на све стране ишли, све да народу предочимо нашу патриотску причу са јасним пројектом опстанка и развоја Републике Српске.

  Формирао бих супер јак медијски тим, нема теорије да би тај тим насједао на трикове велемајсторског тима за спиновање које има Додик, напротив, свакодневно би влада и тзв. водећи политичари власти добијали задатак који морају ријешити, што би они несрећници и радили, да би их опет СДС самостално на идућим изборима дотукао до ногу.

  Значи, нашим понашањем бих због јаке инфраструктуре и и позитивне енергије, за пола године преузео иницијативу, што би резултирало за двије године практично гашењем боранија- опозиције, остао би само ПДП у траговима.

  -наравно, размишљао бих унапријед, заштитио бих и помогао једину неукаљану и авангардну идеологију,заштитио бих идеју и програм ЗЕЛЕНИХ, потписао бих, наравно ако они хоће са њима споразум о заједничкм раду на програмској основи, те заједнички узорао медијски и на терену причу због које би сав народ оправадано био против власти за годину-двије дана.

  Ето ти Вукота савјета, ја себе ставих на твоје садашње мјесто, све да ти кажем како бих ја радио,надам се да ћеш ми на овоме телефоном захвалити, поздрав.

  П.С.Само да знаш, нисам ја ово написао због тебе, него због Републике Српске, исто као што сам написао колумну о Додику, не због њега.

  1. Пратио сам редовно Изборну хронику,. чак и када је емитована касно. Ја и мој син уживали смо тих дана и имали своје фаворите (од Душка Кошпића до Слободана Павловића) на на чију појаву смо се коценили од смијеха.. Боже благи, чега ту све нема. Ипак један лик издвојио се по свему изнад осталих и побрао све наше симпатије. Никола Лазаревић – какав спој непатворене људске доброте, безазлености и махнитости. Повјеровали смо истовремено том човјеку, и смијали му се до суза. Нисмо знали да ли да га зовемо у госте као најрођенијег или да му зовемо хитну помоћ. Било како било, нека га драги Бог поживи и чува од сваког зла,

 4. Погледајте на мом фејсбук профилу,имају дословце све конференције за штампу и саопштења за јавност која су ишла у хроникама на телевизијама, погледајте па видите колико ова сподоба, чак користећи име Господа наноси другим бол.

  Огријешио си душу о мене, не смета мени твоја лицемјерност, напротив, само немој своју дјецу излагати опасности црни несрећниче.

  Нажалост, много си погријешио.

  1. А то си ти, Никола. Ево идем одмах на твоју фејсбук страницу да те твоје предизборне наступе детањно протабирим.

 5. Одлично Ди, само ти не треба то, „а то си ти Никола“.

  Ето, баш би ми било драго да пређеш све редом,од почетка, односно, од саопштења за јавност, до мог обраћања кроз камере, па да под својим именом кажеш шта мислиш, то бих цијенио.

  Рецимо, Симо је овдје написао да водимо нормалну кампању и да је штета ако то народ не препозна*
  Имаш тај коментар на мом интервјуу у кампањи на Фронталу под називом „СВЕ ЈЕ У НАШЕМ ПРОГРАМУ АВАНГАРДНО“, објављен је при крају кампање, тако да се могло простудирати до тада како ЗЕЛЕНИ и Лазаревић воде кампању..

  Пошто знам ко је Симо, јако цијеним тај коментар, он се не мора потписати својим именом, што свакако од тебе очекујем.

  Видиш,нисам ја битан, али бити онако низак према једној часној причи од лицемјера „оже благи“????????????????

  Прво је у коментару увриједио оног дивног човјека проф.др.Кошпића, лично нисам видио више од десетак хроника.

  Знам шта сам причао, свака конференција и моје гостовање било гдје, истог дана су објављени у широј верзији на мом фејсбук профилу, али сам једном приликом на хроници од Кошпића чуо дивне,веома паметне и родитељске поруке.

  Управо такав и треба бити предсједник Републике, нешто као предсједник Уругваја Пепе Мухика,идеалиста и идеолог о коме сам овдје писао у једној колумни, човјек коме се свијет диви због тога што је скроман, управо као наш честити професор Кошпић.

  О Слободану Павловићу не бих………………………………………..

  Али свакако није наша авангардна прича, идеја и програм заслужила да се исмијава, да се идеја ЗЕЛЕНИХ која тренутно доминира ЕВРОПОМ сведе на покушај биједне дискредитације БОТА, говнета које гријеши душу, све помињући своје дијете у коментару.

 6. Јел неко гледао проклетог Јерину на студио 2 режима?
  Странци, прије свега Америка су најјачи на свијету,када су одлазили из Брчког налогом су убацили СДС у власт.
  Знали су тачно шта значи оставити у земљи сјеме најгорег корова.
  Бакир им је формирао крошњу а Милорад убрао горке плодове да нахрани тај неки патриотски фронт.

 7. Коментарисах на посту о ПДП, гдје наведох спиновање Рајкуле на свом блогу јуче.

  Нисам би осигуран да сам овај коментар о СДС, све са освртом на будуће вријеме и друге партије које требају нестати овдје написао.

  Нажалост, још ме Вукота није назвао и захвалио на савјету, али јесте Рајкула реаговао.

  Сад само треба поново прочитати мој први коментар на овом посту, па онда Рајкулино писаније и видјети зашто тврдим да сам прејак?

  1. Твоји коментари добром писцу или новинару су увијек добра инспирација.

   Нарочито онима са смислом за хумор.

 8. Добро си то рекао, ја сам добар писац, ти си добар новинар, до душе, доста смо простаци, али имамо и смисла за хумор, ево ти си често смијешан, поготово кад хоћеш мене да сјебеш, зар не?

  Ево мало оправдање за простаклуке.

  Има она о Његошу кад је био у посјети Венецији, па онако висок и лијеп изазва љубомору пажева.
  Сконтају како да га понизе, па му за вечеру сервираше крављу пичку под звоно.

  Наравно, владика Раде кад виђе онако сочну крављу пичку, поче одмотавати тканицу и скидати пантолоне, па кад се ухвати буздована међу ногама, све на опште дивљење супруга од пажева рече, „КАКВО ЈЕЛО, ТАКВА И ВИЉУШКА.“

  Кажу да је умро од сифилиса, ДОБАР ЧОВЈЕК, значи да је знао знање, није био јебач у покушају као неки, зар не Симо?

  1. Ајд’ сад буди искрен.

   Опремити преко 200 жена, а не фасовати бар пицајзле, тешко да се могло десити.

   Шта и колико пута си ти нешто фасово.

   За Његоша знамо.

 9. Ех сад, нећемо о правом сексу, о политичком може, није ни она Његошева у Венецији била без јасне политичке поруке.

  Боље ти мени одговори, „јеси ти новинар са смислом за хумор“, или си онако, сам од себе смијешан?

 10. Још нешто, хајде да те видим на оном мом питању за Стевандићево тврђење да је Миле највећи, а моје да је најјачи послератни политичар?

  Одговори на посту о Милу,тамо сам о њему и писао и питао коментаторе за мишљење о Стевандићевој изјави?

Оставите одговор