Незаштићени свједок: Легија је први који је проговорио о Ћурувији

Милорад Улемек Легија је одлучио да детаљно говори о убиству Славка Ћурувије и ништа није тражио заузврат, рекао је тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић на конференцији у Влади Србије. Данас ухапшени Ратко Ромић и Милан Радоњић су заједно са Радетом Марковићем убили Ћурувију. До ових информација смо дошли на основу исказа свједока који је […]

уторак, 14 јануара, 2014 / 20:11

Милорад Улемек Легија је одлучио да детаљно говори о убиству Славка Ћурувије и ништа није тражио заузврат, рекао је тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић на конференцији у Влади Србије.

Данас ухапшени Ратко Ромић и Милан Радоњић су заједно са Радетом Марковићем убили Ћурувију. До ових информација смо дошли на основу исказа свједока који је одлучио да проговори. У питању је Милорад Улемек Легија који за изношење ових сазнања није ништа тражио заузврат. А он је био један од кључних актера у том периоду – рекао је Радисављевић.

Радисављевић је рекао да су данас као извршиоци убиства ухапшени некадашњи шеф београдског центра ДБ Милан Радоњић и начелник Шестог одјељења тог центра Ратко Ромић и да њихово саслушање у Тужилаштву за организовани криминал почиње у 18 часова. Према његовим ријечима, осумњичени за тај злочин су и шеф ДБ Радомир Марковић и припадник посебне службе обезбјеђења у ДБ Мирослав Курак.

– Као и у случају "Стамболић" и "Ибарска магистрала" мотив је политички. Да ли ћемо доћи у току истраге да ли је неко са вишег нивоа наредио Радету Марковићу? Хајде да сачекамо крај истраге. За сада знамо да је директни налогодавац Радомир Марковић – додао је тужилац.

Конференцији за новинаре присуствовали су и вицепремијер Александар Вучић, те Загорка Доловац, главни тужилац, Милорад Вељовић, директор полиције и Родољуб Миловић, начелник УКП.

Вучић је рекао да жели да се извини грађанима и породици Славка Ћурувије зато што су чекали 15 година да се случај разријеши.

– И за вас је било изненађење ово што је тужилац Радисављевић рекао, а још двоје свједока имамо који су потврдили причу. Нико није, и неће, бити изузет – рекао је Вучић.

Милан Радоњић и Ратко Ромић, оптужени за учешће у убиству Ћурувије, ухапшени су данас око поднева у Београду.
Раде Марковић је у затвору у Пожаревцу, а Курак није доступан правосудним органима и за њим ће бити расписана међународна потјерница.

Вучић је изјавио да очекује да ће у наредним недјељама и мјесецима бити ријешен и случај Дарка Шарића.

Он је нагласио да је данас ухапшен и Милан Обрадовић Дејтона код којег је пронађен око килограм чистог кокаина, вриједности око 400.000 евра.Оставите одговор