Нема "после Мила Мило": Увијек Мило

Лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић поново је изабран за предсједника те странке на 6. конгресу партије одржаном данас у Подгорици. Ђукановић је био и једини кандидат за ту функцију. За потпредсједнике ДПС-а поново су изабрани Филип Вујановић, Жељко Штурановић, Светозар Маровић и Игор Лукшић. Мило Ђукановић изјавио је вечерас да ће ова партија и […]

недеља, мај 22, 2011 / 08:13

Лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић поново је изабран за предсједника те странке на 6. конгресу партије одржаном данас у Подгорици.

Ђукановић је био и једини кандидат за ту функцију. За потпредсједнике ДПС-а поново су изабрани Филип Вујановић, Жељко Штурановић, Светозар Маровић и Игор Лукшић.

Мило Ђукановић изјавио је вечерас да ће ова партија и у наредном периоду на адекватан начин одговорити на све изазове који буду пред Црном Гором.

"Према нашем мишљењу, највећи изазов је даље динамизирање економског развоја, а бићемо посвећени и духовном утемељењу црногорске независности", рекао је Ђукановић новинарима у Подгорици, након што је на 6. Конгресу ДПС-а изабран поново за предсједника партије.

Ђукановић је навео да ће у наредном периоду бити доста посла на обезбјеђењу европског квалитета живота грађана, али и на утемељењу црногорске независности, како би са дневног реда била скинута идентитетска питања и како би укупни потенцијали могли бити мобилисани у сврху добра европског и демократског развоја Црне Горе.

На питање како коментарише истраживања према којима у Црној Гори и након пет година постоји оштра подјела на два предреферендумска блока, Ђукановић је рекао да ствари нису онакве како је наведено у насловима информације о анкети.

"У тексту се види да је дошло до извјесног помјерања и у једном и у другом смјеру, али да је, ипак, значајније помјерање у смјеру нове подршке независности", тврди Ђукановић, додавши да није изненађен што се ти процеси не одвијају оном брзином којом би желио.

Према његовом мишљењу, ријеч је о процесу који тражи вријеме и илузија је ако се сматра да је све разријешено на референдуму и да за неколико година може бити надокнађено историјско заостајање црногорског друштва.

Коментаришући изостанак представника владајуће коалиције из Србије на конгресу ДПС-а, Ђукановић је рекао да су добродошли сви они који су се појавили."Ко год је дошао је добродошао. Ко није, ми разумијемо да је имао разлоге зашто је то урадио. Наша врата остају отворена за све који су посвећени парнерствима у циљу укупне еменципације региона", каже лидер ДПС-а.Оставите одговор