Нема пара за промоцију туризма

Министарка трговине и туризма Републике Српске Горана Златковић и директор Туристичке организације РС Тихомир Љубојевић констатовали су да је највећи проблем у овој области недовољно финансијских средстава којим би се промовисали туристички потенцијали на локалном нивоу. Увођењем туристичке накнаде, која је предвиђена Приједлогом закона о туризму, квалитетно и дугорочно се рјешава питање туристичке дјелатности, и […]

петак, мај 13, 2011 / 19:18

Министарка трговине и туризма Републике Српске Горана Златковић и директор Туристичке организације РС Тихомир Љубојевић констатовали су да је највећи проблем у овој области недовољно финансијских средстава којим би се промовисали туристички потенцијали на локалном нивоу.

Увођењем туристичке накнаде, која је предвиђена Приједлогом закона о туризму, квалитетно и дугорочно се рјешава питање туристичке дјелатности, и промоције и подршке туристичких потенцијала Републике Српске, закључено је на састанку, којем су присуствовали и директори туристичких организација из Српске.

Саговорници су подржали што хитније усвајање стратегије развоја туризма, као доброг оквира за системски развој туризма у Српској, те је констатовано да је за реализацију стратегије потребно обезбиједити и адекватна средства, саопштено је из Министарства трговине и туризма.

Златковићева се данас састала са представницима туристичких организација да би их информисала о стратегији развоја туризма и закону о туризму, као стратешким документима.Оставите одговор