НАТО одбрамбени колеџ: Црна гора 2014. године пуноправна чланица

Црна Гора би 2014. године могла да постане пуноправна чланица НАТО, оцјенило је Одељење за истраживања Алијансиног одбрамбеног колеџа у Риму. Црна Гора се тренутно налази у Акционом плану за чланство (МАП), који се сматра предворјем пуноправног чланства у НАТО. У анализи Одјељења за истраживања НАТО-вог одбрамбеног колеџа у Риму, како преносе подгоричке Дневне новине, […]

среда, септембар 26, 2012 / 15:49

Црна Гора би 2014. године могла да постане пуноправна чланица НАТО, оцјенило је Одељење за истраживања Алијансиног одбрамбеног колеџа у Риму.

Црна Гора се тренутно налази у Акционом плану за чланство (МАП), који се сматра предворјем пуноправног чланства у НАТО.

У анализи Одјељења за истраживања НАТО-вог одбрамбеног колеџа у Риму, како преносе подгоричке Дневне новине, наводи се да је Црна Гора напредовала у својим припремама за чланство у Сјеверноатланском савезу.

За Црну Гору се наводи да је од 2009. године, када је у децембру почела процедуру припрема кроз МАП-ове програме, знатно напредовала у процесу прикључења НАТО, што отвара врата могућности да на наредном самиту Алијансе тема буде улазак нове чланице.

Политику отворених врата, увијек је истицана на свим скуповима Алијансе, а НАТО је никада није напустио, наводи се у анализи и додаје да је простор Западног Балкана и даље важан за Сјеверноатланску алијансу.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор