Француска: Родитељ, умјесто мама и тата

У Француској се ради на приједлогу закона који не само да би легализовао хомосексуалне бракове, већ и укинуо називе мајка и отац, те увео јединствени назив – родитељ.

среда, септембар 26, 2012 / 15:51

У приједлогу закона стоји да је "брак заједница двоје људи различитог или истог пола”, пише "Телеграф”. На свим би документима би се тако називи мајка и отац замијенили једним – родитељи. Тај би закон такође дао једнака права приликом усвајања дјеце како хетеросексуалним, тако и хомосексуалним брачним паровима.

Папа Бенедикт позвао је 30 француских бискупа и од њих затражио да се боре против овог новог закона.

"Породица, која је темељ друштвеног живота, угрожена је на многим мјестима, слиједом концепта људске природе који је доказано неисправан”, рекао им је тада.

Француски предсједник Франсоа Оланд обећао је да ће легализовати хомосексуалне бракове. Приједлог овог закона његовом ће кабинету бити представљен 31. октобра, преноси Дневник.хр.0 КОМЕНТАРА

 1. „Папа Бенедикт позвао је 30 француских бискупа и од њих затражио да се боре против овог новог закона.

  “Породица, која је темељ друштвеног живота, угрожена је на многим мјестима, слиједом концепта људске природе који је доказано неисправан”, рекао им је тада.

  „“Ono što se zna je: da je 2001. na poziciji Prefekta Kongregacije za Doktrinu vjere, ranije poznatu kao Rimska inkvizicija, Razinger poslao pismo svakom biskupu unutar Crkve, naglašavajući korake koje treba poduzeti u procesu rješavanja zloupotrebe, uključujući strogo kažnjavanje sve do ekskomunikacije zvaničnika crkve koji se obrate vlastima. Ubacujući zapanjujuću tvrdnju da Crkva treba da da ima mogućnost da sama istražuje seksualno uznemiravanje maloljetnika Racinger je pokušao da završi sa daljim sramoćenjem Crkve na račun mučene djece.
  Ali, još gore, 1980. Racinger je lično na poziciji biskupa nadgledao prebacivanje iz Esena u Minhen u Njemačkoj sveštenika optuženog za kidnapovanje i silovanje 11-godišnjeg dječaka. Sveštenik je poslan na “terapiju” zbog svog zločina ali neduga nakon toga se vratio svojim parohijanskim obavezama. I, odmah je nastavio sa zlostavljanjem djece…” (http://secular-europe-campaign.org/category/vatican/)

  niko ne voli konkurenciju…

 2. А отаџбина да буде родитељевина, да мајке, пардон – родитељи, не буду закинуте 🙂
  Занима ме како ће им се звати дједови и бабе према овом закону… И имају ли дјеца пол, пошто сам већ читао да су разматрали забрану давања имена која су искључиво мушка, одн. женска.
  Хоће да пишају и оне стојећи и готово. Изгледа да онолики црнци по Француској ништа не раде…

Оставите одговор