НАТО-неутралност: Кад је посљедњи пут Сенад Машовић посјетио Русију?

Министарство одбране БиХ, не само да шаље саопштења само на латиници и пише енглеска имена њиховом графијом, кршећи Устав БиХ и наметнуте одредбе о конститутивности од стране Карлоса Вестендорпа, него и ентитет Мериленд назива "савезном државом", те се муслимани из руководства срећу само са представницима земаља НАТО, док је БиХ је званично војно неутрална земља.

петак, април 8, 2022 / 23:28

Потпуно је јасно да Сенад Машовић и Сифет Поџић (оба муслимани) ОС БиХ третирају као муслиманску војску, над којом они имају само симболичну команду. Главне одлуке се доносе од стране НАТО, те су тако Сенад и Сифет одржали вјежбу са Војском САД на територији Републике Српске; али су избјегли да то учине када је у питању Србија.

Разлози које су тада навели су крајње смијешни. Недостојни одраслих особа. Зато их сад нећемо коментарисати, већ ћемо указати да је ово, као и у случају БХРТ и било какве "заједничке" институције; крајње ненамјенско трошење средстава грађана Републике Српске, који не желе да се учлане у војни савез који их је 1995. године убијао бомбама, за рачун Сенада и Сифета.

Кривица због којег у државној заједници Српске и Ефбиха све функционише по принципу безакоња, гажења права Републике Српске, те вођење земље у непрестани и све оштрији сукоб; лежи искључиво у новчаницима српских политичара, који годинама у томе учествују. Најчешће нерадом и кукавичлуком, а некада и активном колаборацијом са окупатором и агресором.

Не требамо се чудити Свену Алкалају и његовој самовољи при гласању, када нико међу Србима не примјећује да прес служба МО БиХ крши деценијама Устав БиХ. Праве се невјешти на чињеницу да БиХ није неутрална и суверена земља, већ је окупирана од стране снага НАТО, које се крећу по паркинзима основних школа и троше гориво возећи се око државних институција.

Замислите (поготово сад) да Сенад и Сифет развијају, за паре Ефбиха, везе са Руском Армијом и Министарством одбране Руске Федерације? Тим више, да се предвиђа братимљење градова (у саопштењу се не прецизира да ли ће то можда бити неки градови на које је Ваздухопловство САД вршило агресију) са градовима, рецимо, Калињинске области?

Да ли НАТО спрема нову агресију на Републику Српску, то не можемо сада са сигурношћу ни рећи, ни знати. Али и једно и друго можемо тврдити – у случају да се то деси ОС БиХ неће штити Републику Српску, већ ће се укључити активно у рат против дијела своје територије.

То је извјесно, колико да МО БиХ шаље упорно саопштења искључиво новоговорном латиницом, а да ће Фронтал.РС то механички (слово за слово) пресловити на српско писмо и објавити у циљу свјесности о постојању:

Начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генералпуковник Сенад Машовић на пријему код гувернера Савезне државе Марyланд

Висока војна делегација Оружаних снага БиХ, коју предводи начелник Заједничког штаба генералпуковник Сенад Машовић, 08. априла 2022. године присуствовала је пријему који је уприличио гувернер Савезне државе Марyланд Ларрy Хоган.

Разговарано је о степену реализације и ефикасности досадашње сарадње Оружаних снага БиХ и Савезне државе Марyланд, као и могућностима проширења сарадње у наредном периоду.

Господин Хоган је изразио задовољство достигнутим нивоом сарадње и истакао потребу да се настави кроз постојеће, али и кроз нове пројекте који ће помоћи Оружаним снагама БиХ у достизању вишег степена опремљености и обучености, имајућу у виду капацитете с којим Национална гарда Марyланд располаже. Посебно је нагласио значај пројеката који имају за циљ проширење сарадње са цивилним структурама, са нагласком на област образовања, здрвства и економије.

Гувернер Хоган се осврнуо и друге могуће капиталне пројекте и улагања у Босну и Херцеговину.

"Ми у Оружаним снагама БиХ свјесни смо значаја наше успјешне сарадње која се манифестовала кроз различите видове обуке, али и заједничког учествовања у НАТО вођеној мисији у Афганистану, што представља врхунац сарадње и повјерења, али и постицаја да даље развијамо и проширујемо сарадњу и на цивилне аспекте друштва", истакао је током сусрета генерал Машовић, те додао: "У том погледу, дубоко сам убјеђен да би јачање сарадње између Марyланда и БиХ, поред одбрамбене, и у различитим сферама економске, образовне, и културне сарадње допринијело додатном јачању веза између Марyланда и БиХ, односно САД и БиХ".

Такођер у разговорима је заједнички наглашена успјешна сарадња Босне и Херцеговине и Марyланда која траје готово 20 година, те је у вези с тим најављено и међусобно братимљење градова.Оставите одговор