Крај ере или представе: Умро Жириновски, Шешељ се повлачи из политике

Два пута сам на изборима одбачен од народа и схватио сам то као крајње вријеме да се повучем”, рекао је предсједник Српске радикалне странке Војислав Шешељ.

петак, април 8, 2022 / 22:54

Он је потврдио данас да се повлачи са чела СРС-а, а Александар Шешељ каже да ће страначки органи у наредним данима донијети одлуку о будућем дјеловању.

Војислав Шешељ је рекао да се не осјећа добро и да ће на новим изборим радикале вјероватно водити нови предсједник. Нагласак на "вјероватно".

"Два пута сам на изборима одбачен од народа и схватио сам то као крајње вријеме да се повучем”, рекао је Шешељ.

Династичко-демократски: Од оца је остануло сину

Његов син Александар Шешељ, који је замјеник предсједника радикала, за Танјуг је рекао да ће страначки органи у наредним данима донијети одлуку о будућем дјеловању СРС.

Радикали су на изборима у недељу освојили 2,16 одсто гласова, па по други пут за редом неће бити заступљени у парламенту.

Шешељ је обећао да ће се повући на првим изборима по пуштању из Хашког казамата, уколико га побиједи једносезонска естрадно-параполитичка појава Љубиша Прелетачевић – Бели. Али, то се није десило без обзира што је Бели освојио више гласова од некада утицајног политичара.

Шешељ је вјероватно у прошлости побиједио Милана Милутиновића из Социјалистичке партије Србије на изборима за предсједника Србије. Али СРС није смјела на демонстрације против власти Слободана Милошевића, који би се са њима крвво обрачунао уз употребу војске и полиције, против чега се не би бунио нико са Запада.

Пошто смо горе нагласак дали на "вјероватно", док Шешељ преспава, видјећемо да ли ће се повући из политике.Оставите одговор