Наша дипломатска академија потписује споразум са руском

Факултет политичких наука Универзитета у Бањалуци ускоро ће потписати споразум о сарадњи са Дипломатском академијом Министарства иностраних послова Руске Федерације, договорили су декан Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци Ненад Кецмановић и замјеник амбасадора Руске Федерације у БиХ Алексеј Керестеџијанц. На основу овог споразума предавачи на Дипломатској академији Факултета политичких наука биће и професори из […]

среда, новембар 14, 2012 / 09:02

Факултет политичких наука Универзитета у Бањалуци ускоро ће потписати споразум о сарадњи са Дипломатском академијом Министарства иностраних послова Руске Федерације, договорили су декан Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци Ненад Кецмановић и замјеник амбасадора Руске Федерације у БиХ Алексеј Керестеџијанц.

На основу овог споразума предавачи на Дипломатској академији Факултета политичких наука биће и професори из Русије у области дипломатије и међународних односа.

У саопштењу Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци наводи се да је Дипломатска академија Министарства иностраних послова Руске Федерације једна од најпрестижнијих школа у свијету за едукацију будућих дипломата.

Ова академија, основана 1934. године, данас има више од 170 професора из области међународних односа, дипломатије и дипломатске праксе, политикологије, права, економије и страних језика.

Дипломатску академију Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци ове године завршила је прва генерација полазника, а од марта наредне године биће покренут нови циклус наставе.

Заједно са Владом Републике Српске, Факултет политичких наука стипендираће 10 најбољих студената факултета друштвених наука, а конкурс ће бити отворен и за грађане заинтересоване да похађају овај специјалистички курс.

Планирано је да Дипломатска академија Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци ускоро потпише споразуме и са академијама из Србије, регије, али и ЕУ и САД.Оставите одговор