Након Весне Братић, Маја Влаовић као министарка културе у Црној Гори смјењује Србе

Новинар и публициста Јован Маркуш изјавио је да је министар културе и медија Црне Горе Маја Влаовић направила "праву сјечу Срба" у свом ресору, након што је прије скоро 100 дана на то мјесто замијенила Весну Братић.

субота, јул 30, 2022 / 15:29

Маркуш је рекао Срни да је Влаовићева смијенила Андрију Радуловића, књижевника, генералног директора Директората за подстицање и развој културно-умјетничког стваралаштва у Министарству културе Црне Горе.

Он је додао да је Радуловић у Херцег Новом виђен у друштву са академиком Матијом Бећковићем, највећим живим пјесником нашег народа.

Маркуш је навео да је смијењен и он, иако је као инжењер руководио својевремено обновом читавог историјског језгра Цетиња.

Он је истакао да постоје правила елементарне пристојности које, нажалост, Влаовићева није испоштовала.

"Смијенила је Младена Загарчанина, директора Управе за заштиту културних добара – сигурно једног од најбољих познаваоца археологије Средњег вијека у Црној Гори, а и шире. Смијенила је Милорада Дурутовића, књижевника и врсног књижевног критичара. Смијенила је режисера Раја Јеврића, добитника многих међународних филмских награда…", додао је Маркуш.

Он је навео да су сви смијењени "случајно" Срби.Оставите одговор