МУП: Жене у полицији су добри радници и руководиоци

БАЊАЛУКА- Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић рекао је да у Министарству унутрашњих послова РС жене раде на позицијама начелника управа, одјељења, јединица и одсјека, те да искуства у том погледу говоре да су жене у полицији добри и одговорни радници и руководиоци. Васић је на Изборној скупштини Удружења "Мрежа жена Министарства унутрашњих послова Републике […]

уторак, мај 31, 2011 / 16:00

БАЊАЛУКА- Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић рекао је да у Министарству унутрашњих послова РС жене раде на позицијама начелника управа, одјељења, јединица и одсјека, те да искуства у том погледу говоре да су жене у полицији добри и одговорни радници и руководиоци.

Васић је на Изборној скупштини Удружења "Мрежа жена Министарства унутрашњих послова Републике Српске – РС WPON", која је одржана у Бањалуци, нагласио да је у МУП-у РС запослено знатно мање жена у односу на мушкарце, посебно међу униформисаном полицијом, те да је том питању потребно посветити додатну пажњу.

"С тим циљем ми већ низ година поклањамо пажњу присуству жена у полицији, које имају одређен број мјеста приликом уписа на Полицијску академију и Високу школу унутрашњих послова РС", навео је Васић.

На Изборној скупштини овог удружења за предсједницу Скупштине изабрана је Индира Рогић, начелница Управе за правне и кадровске послове РС, а донесен је и Статут удружења, саопштено је из МУП-а РС.

Рогић је истакла је да ће оснивањем овог удружења МУП РС постати равноправан у Мрежи жена полицајаца југоисточне Европе.

Изборну скупштину Удружења "Мрежа жена Министарства унутрашњих послова Републике Српске – РС WPON", организовао је МУП-а РС.Оставите одговор