МУП: Почиње школа – чувајте дјецу и возачке дозволе

Поводом почетка нове школске године, подјећамо да ће полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске у оквиру акције "Заштитимо дјецу у саобраћају" спроводити појачану контролу саобраћаја у близини кола и на путним правцима на којима се у већем броју крећу дјеца.

понедељак, септембар 3, 2018 / 10:48
Чиниће се то са посебним акцентом на брзину и поштовање пјешачких прелаза, те да ће санкционисати непрописно паркирање у зонама школа, на аутобуским стајалиштима као и зонама пјешачких прелаза.
Такође, полицијски службеници ће у овом периоду вршити појачану контролу возила која врше организован превоз дјеце, а она возила која својим стањем одају сумњу да су технички неисправна упућивати на ванредне техничке прегледе.
За ученике најмлађих узраста организоваће се предавање на тему безбједног и правилног учешћа пјешака и бициклиста у саобраћају.
Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на возаче да с појачаном пажњом учествују у саобраћају, те да прилагоде брзину условима пута, нарочито на путним правцима на којима се у већем броју крећу ученици и у близини школа.


Оставите одговор