Мубарак прво обраћање од свргавања посветио корупцији

КАИРО – Бивши египатски предсједник Хосни Мубарак рекао је да су оптужбе против његове породице за корупцију потпуно неосноване. У изјави за телевизију "Ал арабија", у свом првом обраћању јавности од када је збачен прије два мјесеца, Мубарак је рекао да он има право да брани своју репутацију, одбацујући наводе да има имовину и средства […]

недеља, април 10, 2011 / 19:38

КАИРО – Бивши египатски предсједник Хосни Мубарак рекао је да су оптужбе против његове породице за корупцију потпуно неосноване.

У изјави за телевизију "Ал арабија", у свом првом обраћању јавности од када је збачен прије два мјесеца, Мубарак је рекао да он има право да брани своју репутацију, одбацујући наводе да има имовину и средства у страним земљама.

Мубарак је додао да је он жртва клевета, истичући да је спреман да помогне у било којој истрази о имовини и средствима његове породице у иностранству.

"Моја породица и ја смо жртве неправедне кампање и клевета у циљу уништења моје репутације и мог интегритета, као и моје војне и политичке историје", рекао је Мубарак.

Мубарак, који се налази у Шарм ел-Шеику на Црвеном мору, критиковао је медије који су објавили да има велику имовину у иностранству и одбацио тврдње да има рачуне у страним банкама.

У међувремену, војска у Египту је најавила формирање истражне комисије у вези са оптужбама против Мубарака, али се нашла на удару критика да ради превише споро.

Мубарак је морао да се повуче у фебруару усљед масовних антивладиних протеста након чега је побјегао у Шарм ел-Шеик на Црвеном мору.

Око 1 000 Египћана окупило се данас на тргу Тахрир у Каиру узвикујући слогане против начелника генералштаба Хусеина Тантавија, који је на челу државе од збацивања Мубарака.Оставите одговор