Жељка Цвијановић: Није споран један глас за комуникацију са ЕУ

БИЈЕЉИНА – У Републици Српској никада није постојао проблем да постоји један глас који ће комуницирати са Европом под претпоставком и условом да су утврђени добри механизми координације на основу којих ће се доћи до једниственог унутрашњег гласа, изјавила је данас министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Жељка Цвијановић. Она је истакла да […]

недеља, април 10, 2011 / 20:16

БИЈЕЉИНА – У Републици Српској никада није постојао проблем да постоји један глас који ће комуницирати са Европом под претпоставком и условом да су утврђени добри механизми координације на основу којих ће се доћи до једниственог унутрашњег гласа, изјавила је данас министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Жељка Цвијановић.

Она је истакла да се морају провести процедуре унутрашњег договарања и да РС након таквог успјешног процеса нема проблема са тим ко ће разговарати са представницима Европске уније.

"Тај јединствен унутрашњи глас може да презентује било ко из БиХ, али оно што се нама дешавало, јесте да се на различитим међународним форумима имате слободне стријелце који излазе са политичким ставовима своје странке умјесто да излазе са политичким ставом који ће бити усаглашен и дефинисан.

 

Једна глас није споран али мора да се испоштује процедура усаглашавања и мора да се поштује уставна структура", закључила је Цвијановићева у политичком магазину "Седмица" Радио Београда, коју су заједно реализовали Радио Београд и Радио Републике СрпскеОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *