Мубарак на лијечењу у Саудијској Арабији

КАИРО – Египатски државни лист "Ел Акбар” пише да се бивши предсjедник те земље Хосни Мубарак налази на лијечењу у болници у Саудијској Арабији, али за сада нема потврде тих навода у владајућим војним круговима. Извор близак Врховном савjету оружаних снага негирао је јуче претходне наводе медија да је Мубарак покушао да са породицом напусти […]

среда, март 2, 2011 / 10:48

КАИРО – Египатски државни лист "Ел Акбар” пише да се бивши предсjедник те земље Хосни Мубарак налази на лијечењу у болници у Саудијској Арабији, али за сада нема потврде тих навода у владајућим војним круговима.

Извор близак Врховном савjету оружаних снага негирао је јуче претходне наводе медија да је Мубарак покушао да са породицом напусти Египат, као и извештаје да је бивши предсједник хоспитализован у престоници Каиру, пренела је агенција Ројтерс.

„Ел Акбар” наводи, позивајући се на „добро обавештене изворе”, да се Мубарак (82) налази у граду Табук у Саудијској Арабији, гдје на сваких пет дана бива подвргнут једночасовном третману хемотерапије, због рака дебелог цријева и панкреаса.

У извјештају је наведено да се Мубаракова породица налази с њим у Саудијској Арабији, у приватном крилу једне војне болнице.

Мубарак се повукао са власти 11. фебруара, послије великих народних протеста и од тада земљом управља Врховни савјет оружаних снага.Оставите одговор