Састанак Додика и Јосиповића

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговараће данас у Славонском Броду са хрватским предсједником Ивом Јосиповићем. Прије овог састанка предсједник Додик посјетиће у жупни уред у Броду гдје ће разговарати са жупником Иваном Тољом, најављено је из кабинета предсједника РС. Од 10.30 до 11.15 часова предвиђен је састанак делегација Републике Српске и Хрватске, које ће предводити […]

среда, 2 марта, 2011 / 10:40

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговараће данас у Славонском Броду са хрватским предсједником Ивом Јосиповићем.

Прије овог састанка предсједник Додик посјетиће у жупни уред у Броду гдје ће разговарати са жупником Иваном Тољом, најављено је из кабинета предсједника РС.

Од 10.30 до 11.15 часова предвиђен је састанак делегација Републике Српске и Хрватске, које ће предводити предсједници Додик и Јосиповић, а на коме ће бити ријечи о Рафинерији нафте у Броду и прекограничној сарадњи.

У делегацији Српске, осим предсједника Републике, биће потпредсједник Владе Антон Касиповић, министар економских односа и регионалне сарадње Жељка Цвијановић, министар финансија Зоран Тегелтија, министар за избјеглице и расељена лица Давор Чордаш, министар индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић, министар грађевинарства, просторног уређења и екологије Сребренка Голић и начелник општине Брод Милован Черек.

Протоколом је предвиђено да делегације РС и Хрватске од 11.20 до 12.20 часова разговарају о проблемима повратника. Делегацију Српске на овом састанку чиниће предсједник Додик, потпредсједник Владе Антон Касиповић, министар за избјеглице и расељена лица Давор Чордаш, министар унутрашњих послова Станислав Чађо, министар финансија Зоран Тегелтија, министар економских односа и регионалне сарадње Жељка Цвијановић, предсједник Удружења Срба избјеглих из Крајине и Хрватске Петар Џодан и предсједник Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Никола Пузигаћа.

Од 12.25 до 12.45 часова предсједници Додик и Јосиповић даће изјаве за новинаре у Градској управи Славонског Брода.

У 12.55 часова у парку школе "Хуго Бадалић" у Славонском Броду биће положено цвијеће на Споменик дјеци страдалој у протеклом рату, а након тога, у 13.10 часова предвиђен је обилазак мјеста на коме се налазила Православна црква у Славонском Броду која је порушена.

Протоколом посјете предвиђено је да предсједници Додик и Јосиповић у 17.00 часова у Загребу отворе Привредни форум, у организацији привредних комора РС и Хрватске.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор