Састанак Додика и Јосиповића

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговараће данас у Славонском Броду са хрватским предсједником Ивом Јосиповићем.   Прије овог састанка предсједник Додик посјетиће у жупни уред у Броду гдје ће разговарати са жупником Иваном Тољом, најављено је из кабинета предсједника РС. Од 10.30 до 11.15 часова предвиђен је састанак делегација Републике Српске и Хрватске, које ће […]

среда, март 2, 2011 / 10:40

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговараће данас у Славонском Броду са хрватским предсједником Ивом Јосиповићем.

 

Прије овог састанка предсједник Додик посјетиће у жупни уред у Броду гдје ће разговарати са жупником Иваном Тољом, најављено је из кабинета предсједника РС.

Од 10.30 до 11.15 часова предвиђен је састанак делегација Републике Српске и Хрватске, које ће предводити предсједници Додик и Јосиповић, а на коме ће бити ријечи о Рафинерији нафте у Броду и прекограничној сарадњи.

 

У делегацији Српске, осим предсједника Републике, биће потпредсједник Владе Антон Касиповић, министар економских односа и регионалне сарадње Жељка Цвијановић, министар финансија Зоран Тегелтија, министар за избјеглице и расељена лица Давор Чордаш, министар индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић, министар грађевинарства, просторног уређења и екологије Сребренка Голић и начелник општине Брод Милован Черек.

Протоколом је предвиђено да делегације РС и Хрватске од 11.20 до 12.20 часова разговарају о проблемима повратника. Делегацију Српске на овом састанку чиниће предсједник Додик, потпредсједник Владе Антон Касиповић, министар за избјеглице и расељена лица Давор Чордаш, министар унутрашњих послова Станислав Чађо, министар финансија Зоран Тегелтија, министар економских односа и регионалне сарадње Жељка Цвијановић, предсједник Удружења Срба избјеглих из Крајине и Хрватске Петар Џодан и предсједник Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Никола Пузигаћа.

Од 12.25 до 12.45 часова предсједници Додик и Јосиповић даће изјаве за новинаре у Градској управи Славонског Брода.

У 12.55 часова у парку школе "Хуго Бадалић" у Славонском Броду биће положено цвијеће на Споменик дјеци страдалој у протеклом рату, а након тога, у 13.10 часова предвиђен је обилазак мјеста на коме се налазила Православна црква у Славонском Броду која је порушена.

Протоколом посјете предвиђено је да предсједници Додик и Јосиповић у 17.00 часова у Загребу отворе Привредни форум, у организацији привредних комора РС и Хрватске.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Опет ће нас Хрвати превести жедне преко воде. Обећа ли Иво да ће вратити имовину, станарска права?

  2. Ево видиш Симићу зашто је неопходно логовање? Откуд ја сад знам ко је „ја“. Ма Леми има стратегију. Игра за нас… како ми свирамо. Још када проради Фронтал радио…

  3. Нисам баш при себи. па слабо капирам, слабије него иначе. Симићу, хоћу логовање! Сотире манијаче!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *