Мостар: Зеленика не признаје Инцково поништавање првог круга гласања за градоначелника

Предсједник мостарског Градског вијећа Иван Зеленика (ХДЗ БиХ) најавио је да ће сутра бити настављена прва сједница овог тијела на чијем дневном реду је други круг гласања за градоначелника Мостара упркос одлуци ОХР-а да поништи први круг.

уторак, фебруар 9, 2021 / 15:09

Усаопштењу из Градског вијећа, које је потписао Зеленика, наведено је да се Вијеће, према прописаним процедурама, одлучило за наставак сједнице.

Зеленика наводи да ће други круг гласања за избор градоначелника града Мостара бити одржан сутра у 13 часова у Градској вијећници.

Зеленика се за сазивање сједнице позива на члан 100 став два Пословника Градског вијећа.

Конститутивна сједница Градског вијећа Мостара прекинута је 5. фебруара након првог круга гласања за градоначелника пошто су вијећници из Коалиције за Мостар напустили засједање.

У други круг за градоначелника тада је прошао Марио Кордић, кандидат ХДЗ-а са 14 гласова и кандидат Коалиције за Мостар Златко Гузин са 11 гласова.

Мисија ОЕБС-а, Делегација ЕУ, специјални представник ЕУ у БиХ, амбасаде Велике Британије и САД, те ОХР данас су позвали Градско вијеће Мостара да понови први круг гласања за градоначелника.

У заједничком саопштењу уочи сутрашњег наставка конститутивне сједнице Градског вијећа Мостара се тражи да се процес врати на позицију која је у складу са градским Статутом, односно да гласање буде тајно.Оставите одговор