Митровица: Саво Мојсић преминуо од посљедица рањавања

У пуцњави у насељу Брдо у сјеверном дијелу Косовске Митровице синоћ су рањени Саво Мојсић, Вељко Ђорђевић, Радош Вукићевић и Дејан Вукомановић, јавља дописник Срне,a jeдан од њих, Саво Мојсић, преминуо је од задобијених повреда. Очевици тврде да су маскирана лица синоћ око 20.00 часова из ватреног оружја пуцала на групу Срба, који су одмах […]

четвртак, новембар 10, 2011 / 08:57

У пуцњави у насељу Брдо у сјеверном дијелу Косовске Митровице синоћ су рањени Саво Мојсић, Вељко Ђорђевић, Радош Вукићевић и Дејан Вукомановић, јавља дописник Срне,a jeдан од њих, Саво Мојсић, преминуо је од задобијених повреда.

Очевици тврде да су маскирана лица синоћ око 20.00 часова из ватреног оружја пуцала на групу Срба, који су одмах пребачени у болницу у сјеверном дијелу града.

Управник болнице Милан Ивановић рекао је Срни да су Мојсић и Ђорђевић задобили тешке прострелне ране и да су у току хируршки захвати, а да су Вукићевић и Вукомановић ван животне опасности, те да ће и они бити хируршки збринути.

"Немамо ближе информације о којој се врсти оружја ради, али је сасвим извесно да је у питању већи калибар", додао је Ивановић.

Ивановић, који је и предсједник Спрског националног вијећа сјеверног Косова, рекао је да се напад догодио у насељу у којем живе заједно Срби, Албанци и Бошњаци и да је овај инцидент потврда да се злочини над Србима настављају.

Он је додао да се насиље на Косову знатно повећало од 25. јула када су специјалци јединице Росу покушали да насилно заузму административне прелазе Брњак и Јариње.

"То су потврдили и званичници УНМИК-а, као и генерални секретар УН али, нажалост, нападачи на Србе као и до сада остаће непознати, док ће се за нападе на Албанце и под сумњивим околностима увијек оптужити Србин чији је идентитет унапријед познат", додао је Ивановић.

Командант Цивилне заштите Косовске Митровице Часлав Софронијевић рекао је Срни је да синоћњи напад на групу Срба, међу којима је био један припадник Косовске полицијске службе, потврда да екстремисти упорно настоје да дестабилизују ситуацију на сјеверу Косова, да унесу немир и страх, чиме доприносе свеукупној дестабилизацији.

"Одмах послије напада велики број Срба изашао је на улице и настојимо да ситуацију одржимо под контролом. Надамо се да ће нам у томе помоћи припадници Кфора и Еулекса који стоје као нијеми посматрачи са јужне стране ријеке Ибар", додао је Софронијевић.

Синоћњи напад догодио се непуна 24 часа од како су припадници Кфора преузели контролу над барикадом у близини административног прелаза Јариње и алтернативне путне правце у близини тог прелаза затворили за било коју врсту саобраћаја, па и за пјешаке.0 КОМЕНТАРА

  1. На нашу велику жалост, то је оно што се дешава на Космету док власт у Србији затвара очи, а свјетска демократија прикрива и искривљује чињенично стање, што нам је у лице ирекао Кристијан Каш.
    Гину нам очеви, браћа и дјеца……..
    Ми смо један народ,и дајући подршку Србима на Космету, ми ,овдје у РС и било гдје у свијету, помажемо сами себи, да се из људи још увијек исписали нисмо.

  2. Ово је понижавање здраве памети, пуца се у ненаоружане људе, зато што имају свој став у очитом компликованом проблему кога ни килаве Београдске власти нису у стању да ријеше, као што тај исти проблем екстремно приштинско руководство поспјешује и опет свој нацишовинизам крије под плаштом интерназионализације сукоба као и 80-тих, 90-тих.

Оставите одговор