Ахметовић: Приоритет нам је борба против тероризма

Приоритет Министарства безбједности БиХ је борба против тероризма, али БиХ је потребан бољи законодавни оквир када је у питању ова област, као и успостављање јединственог система командовања приликом истраживања ових дјела, сматра ресорни министар Садик Ахметовић. Ахметовић је у разговору са делегацијом америчког Конгреса истакао да је безбједносни систем БиХ знатно узнапредовао од Дејтонског споразума […]

четвртак, 10 новембра, 2011 / 08:32

Приоритет Министарства безбједности БиХ је борба против тероризма, али БиХ је потребан бољи законодавни оквир када је у питању ова област, као и успостављање јединственог система командовања приликом истраживања ових дјела, сматра ресорни министар Садик Ахметовић.

Ахметовић је у разговору са делегацијом америчког Конгреса истакао да је безбједносни систем БиХ знатно узнапредовао од Дејтонског споразума до данас, али да постоје и области које треба побољшати, што је, како је рекао, показао и посљедњи терористички напад у Сарајеву.

Из Министарства безбједности БиХ саопштено је да је Ахметовић делегацију америчког Конгреса, коју је предводио конгресмен Ден Бартон, упознао са тренутном безбједносном ситуацијом у БиХ, те мјерама које су предузете како би се поспјешила борба против глобалних изазова у области безбједности, као што је тероризам и организовани криминал.

Министар безбједности је захвалио влади САД на помоћи коју су пружили на успостављању, обуци и опремању безбједносних структура у БиХ.