Мир значи свијет: Руски културни фонд у Модричи

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Александар Боцан-Харченко и начелник општине Модрича Младен Крекић данас су у Модричи отворили Канцеларију Фондације "Руски мир". Амбасадор Боцан-Харченко рекао је на свечаности да ће, осим добрих привредних односа, Руска Федерација развијати и културне везе братских народа Русије и Републике Српске. Начелник Крекић истакао је да је увјерен да ће […]

четвртак, новембар 14, 2013 / 19:14

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Александар Боцан-Харченко и начелник општине Модрича Младен Крекић данас су у Модричи отворили Канцеларију Фондације "Руски мир".

Амбасадор Боцан-Харченко рекао је на свечаности да ће, осим добрих привредних односа, Руска Федерација развијати и културне везе братских народа Русије и Републике Српске.

Начелник Крекић истакао је да је увјерен да ће Канцеларија, која ће се бавити културним радом, појачати интересовање грађана Модриче за руски језик, књижевност, културу и умјетност.

Руководилац Канцеларије Људмила Матавилова, наставник руског језика и књижевности, рекла је да ће Канцеларија организовати бројне културне манифестације, а због све израженијег интересовања младих организоваће курсеве руског језика.

Канцеларија ће дјеловати у оквиру Српског културног центра Модрича.

Отварању су присуствовали посланик у Народној скупштини Републике Српске Ристо Марић, делегат у Вијећу народа Српске Новка Марковић, генерали директор Рафинерије уља Модрича Перо Дугић, начелници општина Брод Илија Јовичић, Шамац Саво Минић и Нови Град Сњежана Рајилић, представници културних и школских институција у Модричи, Српске првославне цркве и бројни грађани.Оставите одговор