Српски парламентарци посјетили генерала Ђукића

Генерала Ђукића посјетила су три члана Одбора Народне скупштине за безбједност, јер су такав захтјев, кажу, добили од грађана. У посјети код генерала Ђукића у затвору Туњице остали су два сата. Генерал Ђукић класичан је примјер невиног човјека који робија јасна је порука чланова Одбора за безбједност. Ненад Стевандић, члан Одбора за безбједност навео је […]

четвртак, 14 новембра, 2013 / 19:34

Генерала Ђукића посјетила су три члана Одбора Народне скупштине за безбједност, јер су такав захтјев, кажу, добили од грађана.

У посјети код генерала Ђукића у затвору Туњице остали су два сата. Генерал Ђукић класичан је примјер невиног човјека који робија јасна је порука чланова Одбора за безбједност.

Ненад Стевандић, члан Одбора за безбједност навео је неопходност да буде формиран експертски тим који би се бавио случајем Ђукић и неким другим сличним случајевима.

Генерал Ђукић, преносе чланови Одбора за безбједност, нема примједби на начин на који се према њему односе у затвору Туњице.

Чланови Одбора за безбједност, међутим, имају примједбе на незаинтересованост институција Републике Српске за генералов случај.

Генерал војске Републике Српске Новак Ђукић у јулу ове године пребачен је из затвора у Фочи у затвор на Туњицама у Бањалуци. Суд БиХ га је прије четири године осудио на 25 година затвора због наводног ратног злочина против цивила.0 КОМЕНТАРА

 1. Ns žalost, nije g.Đukić, jedini. Skoro, svi borci, koji su optuženi za ratne zločine, su prepušteni sami sebi. Skoro mi je pričao jedan advokat, da brani optuženeg(koji se brani sa slobode) da nema novca za prevoz za do suda, pa ga dovozi rođak. Čovjek, ne radi nigdje, kao ni većina boraca.
  Slučaj g. Đukić, je drastičan, jer je pomenuti prepušten na milost i nemislost, odvjetina D. Tomića, čije su pravničke sposobnosti upitne.

 2. Злочин је евидентан, али почиинилац није. Онај коме истина не одговара покушава да остане овако. Неће остати.

  Надам се да ће заиста да се формира тим. Можда би и неки страни стручњаци били од помоћи јер само тако може да се утиче на спрегу и саучесништво тужилаштва, вјештака и суда.
  Не знам зашто нико не предузима нешто против вјештака, један се нарочито често појављује у том својству.

  Ово није важно само за генерала Ђукића и његову породицу већ за Републику Српску у цјелини.

 3. .. пардон „опухао“.. али своди се на исто B-). А што се тиче посјете ја мислим да је ово први пут да је неко посјетио Ђукића. Брука је да се људим суди по новом закону, а да се Ђукићу уопште суди за било шта!

 4. E ovo je već dobra vijest:

  Članovi odbora za bezbjednost su danas, na poziv grupe građana Prijeda, posjetili lokaciju u Tomašici gdje se trenutno vrše iskopavanja tijela nastradalih u toku 1992.
  Član odbora Nenad Stevandić je pozvao sve koji imaju saznanja o sličnim mjestima stradanja bilo gdje u Bosni i Hercegovini da to prijave nadležnim tijelima.

  Pronalaženje nestalih je zajednička obaveza svih nivoa vlasti jasno su poručili članovi odbora za bezbjednost.

 5. Велика је трагедија да неко служи казну за нешто што није починио. Вјероватно неке војне службе крију праве наредбодавце, а генерал Ђукић је жртвован. Мислим да то није толики проблем утврдити. Лијепо да се неко сјетио овог човјека. Лично вјерујем да није крив. Онај ко јесте треба бити пронађен и процесуиран у Бањој Луци, а не од неке Медџиде, ратне Алијине предсједнице суда.

 6. VELIKA je tragedija 71 poginulo dijete na kapiji.Đeneral Đukić je KRIV jer je bio na čelu te mašinerije,pa znao on il ne znao za to što je VRC učinila.A naravno da ima još neko ko je znao i učestvovao u tom ZLOČINU.I doći će i ostali na red.
  A ovi tzv. parlamentarci samo dokazuju da nisu ništa bolji od đenerala čak su i gori jer i nakon 18 godina šute ko pič.e
  A sud koji će sudit zločince bilo koje životinjske vrste je sud BiH a ne tamo neki entitetski i lokalni sudovi i sudići.
  Svidjelo se to nekom il ne…

 7. Зна се на какве „вјештаке“ сам мислила, зна се и шта је то што су радили и раде још увијек, а због чега не смију да се појаве више чак ни у Хагу. Једино што се не зна је зашто их нико за то не позива на одговорност. Можда се ипак и то зна.

  Знате и ви јако добро Зулкић ко је крив за Тузланску капију, Маркале… али више мрзите Србе него што волите себе. Колико год да се трудите да стање остане какво јесте, истина увијек пронађе свој пут.