Oснива се Комитет за борбу против говора мржње на интернету

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске подржаће пројекте спречавања родно заснованог насиља, док ће међу пројектима спречавања насиља међу младима у наредном периоду најзначајнији бити формирање Комитета за борбу против говора мржње на интернету, изјавила је помоћник министра за омладину Бранка Малешевић. Малешевићева је на отварању конференције "Младићи као савезници у заустављању насиља: активизмом […]

четвртак, 14 новембра, 2013 / 18:29

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске подржаће пројекте спречавања родно заснованог насиља, док ће међу пројектима спречавања насиља међу младима у наредном периоду најзначајнији бити формирање Комитета за борбу против говора мржње на интернету, изјавила је помоћник министра за омладину Бранка Малешевић.

Малешевићева је на отварању конференције "Младићи као савезници у заустављању насиља: активизмом до трансформације маскулинитета" на Јахорини рекла да ће се на овај начин Република Српска прикључити кампањи "Без мржње" /No hate/ Савјета Европе за спречавање онлајн насиља међу младима.

Она је додала да је о томе било ријечи и на конференцији ове кампање у Стразбуру, у коју су укључене све европске државе.

Конференција се одржава у оквиру пројекта "Иницијатива младића за спречавање родно заснованог насиља на сјеверозападном Балкану", у организацији "Care international Balkans" и у сарадњи са девет међународних и локалних партнерских организација.

Овај пројекат се проводи у Бањалуци, Сарајеву, Београду, Загребу, Мостару, Косовској Митровици и Приштини, уз подршку надлежних министарстава за младе и образовање, директора, педагога и наставног особља средњих школа, младића, дјевојака и родитеља.0 КОМЕНТАРА

 1. Ју тјуб је већ промијенио политику коментарисања. Неки од најодвратнијих бљувотина и увреда расне,вјерске и етничке припаддности су пролазиле „испод радара“ само зато јер нису писане енглеским, мада није ни англосаксонцима било мане…
  Ствари се неће аутоматски ријешити,као што није ни идеолошки поклопац у бившој Југи спријечио пуцање по нерјешеним економско-територијално-етничким шавовима али ће се бар смањити друштвена узнемиреност која је потпуно беспотребна и одвлачи фокус са стварних проблема.

 2. Чуј „комитет“?! И баш се испод ове вијести јаве два идентификована сајберпацијента, један што псује мајку непознатим људима и пријети психијатријом и трауматологијом, и други који назива политичке противнике рекеташима и покојницима. Један се бави шлингањем, а други уринира у комшијски бунар. Заједничко им је да су овдје да одраде за власт, јер нема ништа џабе.

 3. Типичан спин за мајмунчине попут подгузовића и тог курцтрефа, који себе не препознају као врх проблема у интернет комуникацији!
  То што ви не разумијете ни један нормалан људски језик, осим мрш у пичку материну, то ви називате говором мржње.
  Па кад бих ја овако као Дражен одлучио да своју личност изложим јавности анонимних кита, попут вас двојице, тражио бих да вам се открије индентитет и то од полиције до власника овог фронтала! Нема шансе да би мени тамо неки мајмун мајмунисао и говорио јавне пријетње, а сакривен испод анонимног профила!

  За такве сподобе попут вас двојице, никакав комитет нема учинка, ви сте у томе препознали своју пасмину, министарство је контате ваше јер је министар додикова крепа, па из тога ви извлачите конотацију, да се то не односи на вас ђубрад, него би опет да пресуђујете свима који другачије мисле или говоре, мени, Дражену, приједору,…?
  Па набијем ли вам мамици у уста!