Министарство просвјете: Погријешили смо – Косово је Србија!

Након што смо примјетили да је у саопштењу из Министарства просвјете и културе РС, јужна покрајина Србије третирана као независна држава, стигло је и охрабрујуће образложење из Владе Српске.

петак, јануар 26, 2018 / 17:36

Фронтал.СРБ већ близу једне деценије покушава да укаже на штетне појаве и још и више – предложи рјешења. У том процесу, усљед наше усамљености у јавном простору, некад дјелујемо грубо или претјерано, али то ни близу није тако. Поготово у поређењу са јавним мнењем у нашем непосредном окружењу.

Примјећујемо догађаје и појаве које иду на штету српског народа у цјелини, али и институција Српске, при том не добијајући ништа, већ се искључиво замјерајући појединцима и групама. Они су некада моћни, а најчеће су напросто непоправљиви игноранти. На погрешном мјесту, у погрешно вријеме.

Овај пут нам је задовољство видјети да у Министарству просвјете и културе Републике Српске ипак има особа које раде свој посао и имају храбрости признати грешку.

Допис министарства Фронталу

Поштовани,

Министарство просвјете и културе Републике Српске изражава најискреније жаљење због превида у цјеловитом преношењу титуле представнице Популационог фонда Уједињених нација у БиХ Доине Бологе, која је јуче посјетила Министарство просвјете и културе и разговарала са помоћницом министра за предшколско, основно и средње образовање Радмилом Коцић Ћућић.

У саопштењу, које смо послали након састанка, наш фокус био је превасходно на теми која је за нас изузетно значајна, а која се односила на предстојеће активности на унапређењу области сексуалног и репродуктивног здравља ученика у Републици Српској.

Добро је познат став Министарства просвјете и културе Републике Српске, као и Владе Републике Српске, да су Косово и Метохија неодвојиви дио Србије.

Министарство просвјете и културе Републике Српске континуирано ради на јачању пријатељских односа између школа и ученика из Републике Српске и Србије, посебно са Косова и Метохије.

У Републици Српској је, у протеклих шест година, уз подршку Владе и Министарства просвјете и културе Републике Српске, а у сарадњи са Одбором за помоћ Србима са Косова и Метохије, боравило 2.500 ученика и око 200 наставника у оквиру програма "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске". Како бисмо додатно оснажили сарадњу између школа из Републике Српске и Србије, прошле године организовали смо братимљење пет основних школа са Косова и Метохије са пет школа из Републике Српске.

Заједнички национални и културни идентитет је спона која ову сарадњу и постојеће везе у будућности само може јачати.

С поштовањем,

Министарство просвјете и културе Републике Српске6 КОМЕНТАРА

    1. Лако је Дани било постати министар кад си га ти частио са 822 гласа.

Оставите одговор