Министарство одбране БиХ организује футсал турнир на Илиџи (неће ваљда у Теслићу)

На локацији војарне Оружаних снага Босне и Херцеговине у Рајловацу код Сарајева, у понедјељак 27. рујна 2021. године свечано је отворен регионални војни турнир у футсалу "Куп за мир", под покровитељством Међународног вијећа за војни спорт (ЦИСМ).

понедељак, септембар 27, 2021 / 13:58

Фронтал.РС ово саопштење, наравно, само пресловљава јер МО БиХ крши Устав БиХ и не третира српско писмо као равноправно:

Министар Поџић је потсјетио на значај коју међународна организација ЦИСМ има у јачању мира и пријатељства међу припадницима оружаних снага разних земаља, као и самог "Купа за мир" у футсалу, који се по дванаести пут у регији одржава од 2009. године.

"Јасно је да овакав вид натјецања у којем судјелују БиХ, Црна Гора, Хрватска, Сјеверна Македонија, Словенија и Србија за нас има посебан значај, јер нам помаже у јачању наше сурадње и пријатељских односа, и то не само кроз заједничке вјежбе и остале уобичајене активности оружаних снага, већ и кроз спортско надметање наших војника”, изјавио је министар Поџић. Он је позвао спортисте на фер и поштено надметање.

У своме обраћању, бригадир Пиццирилло је нагласио да ЦИСМ окупља 140 земља и да је циљ вијећа, уз мото "Пријатељство кроз спорт”, промоција спортских активности и физичке едукације између оружаних снага, као средство за јачање мира у свијету.

"Свим војним спорташима представља велико задовољство бити овдје и на једном од најпознатијих свјетских војних натјецања за мир, које се организира под кишобраном ЦИСМ-а. Ово је пригода за размјену искустава, упознавање са културом и наслијеђем прекрасног града Сарајева, као и ширење војних вриједности ЦИСМ-а”, изјавио је бригадир Пиццирилло.

Војно натјецање у "Купу за мир" у футсалу одржава се у спортској дворани хотела "Хиллс" у Сарајеву, од 26. рујна до 01. листопада 2021. године, а утакмице суде суци Ногометног савеза Босне и Херцеговине.Оставите одговор