11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Министар разговарао са собраћајним инспекторима

Министар саобраћаја и веза Републике Српске, Недељко Чубриловић, са својим помоћницима, разговарао је данас, у свом кабинету, са директором Инспектората Републике Српске, Живаном Делићем и републичким саобраћајним инспекторима, о функционисању службе саобраћајне инспекције у Републици Српскоj, саопштено је из министарства саобраћаја и веза. Министар Чубриловић рекао је да ће Министарство саобраћаја и веза наставити са […]

среда, јануар 18, 2012 / 15:34

Министар саобраћаја и веза Републике Српске, Недељко Чубриловић, са својим помоћницима, разговарао је данас, у свом кабинету, са директором Инспектората Републике Српске, Живаном Делићем и републичким саобраћајним инспекторима, о функционисању службе саобраћајне инспекције у Републици Српскоj, саопштено је из министарства саобраћаја и веза.

Министар Чубриловић рекао је да ће Министарство саобраћаја и веза наставити са активностима на сузбијању нелегалног превоза, уређивању области јавног превоза лица, и уређењу рада станица за техничке прегледе возила.

„Заједнички ћемо радити на измјени прописа како бисмо створили повољнији амбијент за рад саобраћајне инспекције и спријечили све оне који незаконитим радом урушавају систем“, рекао је министар Чубриловић.

Министар Чубриловић је подсјетио да је Влада Републике Српске задужила Министарство саобраћаја и веза и Инспекторат Републике Српске да интензивно раде на спречавању нелегалног превоза и незаконитог рада станица техничког прегледа возила, с циљем повећања безбједности саобраћаја и уређења области друмског саобраћаја.

У току данашњег састанка констатовано је да је у појединим општинама и даље присутан нелегални превоз, као и у републичком, међуентитетском и међународном превозу.

„Сузбијање нелегалног превоза је од општег друштвеног инереса јер, осим што се наноси штета превозницима и привреди, угрожава се безбједност у саобраћају, а првенствено путника који га користе“, рекао је министар Чубриловић.

Министар Чубриловић и представници Инспектората сагласили су се да је, у рјешавању проблема нелеганог превоза потребно ангажовати и јединице локалне самоуправе, општинску инспекцију, као и граничну полицију.

У вези са радом станица за технички преглед возила, констатовано је да је, након добрих резултата постигнутих у току 2010. години, у 2011. години, забиљежена стаганација у подручјим гдје је изостао инспекцијски надзор, с циљем спречавања непрописног рада.

Према увиду Министарства саобраћаја и веза, у одређеним станица, и даље се чине прекршаји, и то: недостатак особља на станицама, фиктивни прегледи, те лажирање резултата мјерења.

Констатовано је да се уређењем области техничких прегледа возила повећава безбједност саобраћаја што је општи друштвени интерес, те да инспекцијски органи морају, у складу са законом, најстрожије санкционисати станице техничког прегледа код којих се евидентирају прекршаји.

У току данашњег састанка инспекторима су уручене картице контролних органа за дигиталне тахографе, стоји на крају саопштења.Оставите одговор