Кина: Частила сиротињу сексом у знак протеста због рације у борделу

Кинеска блогерка и феминисткиња Је Хијан је сиромашним радницима и пољопривредницима у провинцији Гуангџи пружала сексуалне услуге цијели један дан, у знак протеста због рације полиције у локалном борделу и сурувости комунистичких власти према још сиромашнијим проституткама.

среда, јануар 18, 2012 / 16:19

Је Хијан, која је у кинеској интернет заједници позната и под именом Лијуманг Јан ("Врабац Хулиган"), на свом блог посту од 12. јануара детаљно је описала просјечан дан у животу сексуалних радница из најнижих друштвених слојева, а затим и почетак свог једнодневног ангажмана у истом послу.

Објашњавајући одлуку за свој поступак, Је Хијан каже да је за то имала три разлога.

– Први мотив ми је да спријечим полицајце да ухвате раднике и оглобе их. Друго, желим да изађем у сусрет потребама најнижих сталежа и допринесем смањењу друштвеног притиска. Треће, желим да направим контраст између моје љубави према нижим слојевима друштва и суровости владине политике. Надам се да ће и њих дирнути моја акција – написала је Је Хијан.

Она је написала да је прву сексуалну услугу пружила 18-годишњем младићу из оближњег села.

Затим је редом пружила услуге четворици мушкараца, од којих су неки били старији од 50 година.

– Падала је киша, а човјек који је имао педесетак година је имао изборано лице и носио је кабаницу и чизме, јер је падала киша. Рекла сам му да пружам услуге бесплатно. Гледао је моју сјајну бијелу кожу, питао ме је зашто то радим и очигледно му није било јасно у чему је штос. Рекла сам му да су ме послали из Пекинга. Ово друштво је пуно неједнакости! Породично поријекло, прилике, права, развој… Чак је и секс неједнак! – каже Је Хијан.

Блогерка каже да је секс једина ствар коју желе муштерије, радници и пољопривредници, и да то није толико лоше као што власти представљају.

– Тај радник може да приушти 10 јуана (1,25 евра) за секс, а то неће негативно утицати на његов живот, нити на друштво. Мушкарци попут њега никад неће имати довољно новца да би имали жену, али макар могу да задовоље своје сексуалне потребе кроз проститутке. Ипак, друштво ипак од њих жели да одузме чак 3.000 јуана (372 евра) када их кажњава. Прво их гурају у најмрачнији ћошак, а затим их пљачкају. Зар то није сурово? – пита се Је Хијан.

Клијенти су јој рекли да је она била најљубазнија особа коју су упознали у борделу.

– У суштини, ја им само показујем поштовање и на њих гледам као на браћу, на чланове породице. Не гледам на њих с висине и у њима видим господу без обзира на то колико им је изношена одјећа, или колико су прљави. Ја их грлим и тјешим, пуштајући их да осјете да их неко и даље воли – каже Је Хијан.

О проституткама које је затекла у једном "секс-шопу за 10 долара" Је Хијан говори као о "мојим сестрама" које се тим послом баве да би некако спојиле крај с крајем.

– Ова сестра напорно ради. Она заради довољно новца да плати станарину и купи све што јој је потребно за Нову годину. Спремала се да опере косу када је полиција упала. Питам се, шта је сврха такве рације? Сексуалне раднице пружају услуге руралним радницима и истовремено рјешавају своје егзистенцијалне проблеме у приватном окружењу. Шта је кинеска влада урадила да би им помогла? – пише Је Хијан.

– Шеткао се испред бордела прије него што ме је питао за цијену. Рекла сам му: "Уђи, урадићу то за џабе". Помогла сам му да стави кондом и подсјетила га да понесе кондом сваки пут када затражи овакву услугу – пише Хијан.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор